Două adolescente din Hunedoara au fost date în urmărire națională

În 20 mai, o femeie s-a prezentat la sediul Poliției Hunedoara pentru a reclama că din 9 mai, fiica sa, Iulia Mercuran (foto, dreapta), în vârstă de 14 ani, a plecat voluntar de la locuința situată în Hunedoara, „pentru a-și vizita o prietenă”, și nu a mai revenit.

„Până în data de 20 mai, reclamanta a ținut legătura cu fiica ei, care a mai părăsit domiciliul, prin mesaje, pe o rețea de socializare, mesaje prin care minora i-a comunicat mamei că este bine, dar a refuzat să comunice telefonic cu mama ei sau să îi indice acesteia adresa unde se află în prezent”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

La momentul plecării voluntare, ea era îmbrăcată cu o pereche de pantaloni tip jeans, de culoare albastru închis, o bluză cu mâneci lungi, scurtă până la buric, de culoare albă și era încălțată cu o pereche de pantofi tip sport, de culoare negru cu roșu și talpă de culoare albă. Totodată, aceasta și-a luat și telefonul mobil și încărcătorul aferent acestuia. Eleva are aproximativ 1,60 metri înălțime, aproximativ 50 kg, păr șaten-negru, vopsit negru, ochi căprui, ten închis la culoare și are mai multe tatuaje (pe piept, la încheietura mâinii stângi și la glezna unui picior).

Este posibil, susțin polițiștii, ca aceasta să fie însoţită de o prietenă a sa, Roberta Andraș, în vârstă de 13 ani (foto stânga). „Cu privire la aceasta din urmă, Poliţia Hunedoara a fost sesizată de bunica ei despre faptul că, în cursul zilei de 15 mai 2020, în jurul orei 17:00, nepoata sa în a plecat de la domiciliu spunând că merge până la chioșc să cumpere niște lapte, însă nu s-a mai întors”, a informat IPJ Hunedoara.

La momentul plecării voluntare de la domiciliu, adolescenta era îmbrăcată cu o pereche de pantaloni jeans negri și o bluză de culoare neagră. Aceasta are înălțimea de 1,63 m, greutate aproximativ 52 kg., ochi căprui spre verzi, păr vopsit blond, constituție atletică. Ea nu se află la prima plecare voluntară de la domiciliu.

„Poliţiştii au stabilit că Andraș Roberta Oana, în data de 19 mai 2020, a comunicat pe o rețea de socializare cu Mercurean Iulia, căreia i-a comunicat că ar fi fost lovită de către bunicul ei, iar acesta ar fi motivul pentru care a plecat voluntar de la domiciliul. Având în vedere aceste aspecte, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Hunedoara s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de violență în familie”, au mai precizat reprezentanții IPJ Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!