Dosarul „revoltei din Hunedoara” a ajuns la Judecătoria Hunedoara. 25 de hunedoreni au fost trimiși în judecată

Dosarul „revoltei din Hunedoara” a ajuns la Judecătoria Hunedoara. 25 de hunedoreni au fost trimiși în judecată în dosarul de ultraj, iar cinci polițiști și Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara s-au constituit părți civile. Ancheta a fost coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, iar mai mulți dintre inculpați au fost identificați în urma vizionării imaginilor video și „Live-urilor” (transmisiuni video în direct) din timpul incidentelor publicate de localnici pe paginile rețelelor de socializare.

În după-amiaza de 18 aprilie, în Ajunul Paştelui, în timpul Stării de Urgență, un cartier întreg din Hunedoara a fost tulburat de revolta mai multor localnici împotriva forţelor de ordine. Incidentele au început, când un echipaj de Poliţie a oprit pe Strada Batiz, din cartierul Micro 6, pentru a legitima mai multe persoane aflate în faţa unui bloc. Poliţiştii au dat peste un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, care a refuzat să prezinte documentele solicitate şi a devenit recalcitrant. În scurt timp, pe stradă şi-au făcut apariţia câteva zeci de oameni, unii curioşi de ce se întâmplă, alţii revoltaţi de atitudinea forţelor de ordine care au încercat să îl imobilizeze pe bărbat, pentru a-l aduce la secţie. „Imediat după acest moment, poliţiştii au fost atacaţi cu pietre şi alte obiecte contondente de mai multe persoane din respectivul cartier, rude şi cunoscuţi ai bărbatului care era legitimat de poliţie”, informa Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

 

Mai multe echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei au ajuns la faţa locului, unde tensiunea dintre forţele de ordine şi localnici crescuse. Poliţiştii au folosit armamentul din dotare şi au tras un foc de armă în plan vertical, pentru a dispersa mulţimea. Au fost întâmpinaţi cu strigăte, înjurături şi pietre, iar unii dintre localnici s-au repezit spre autospecialele de Poliţie şi le-au avariat. Mai mulţi localnici au acuzat forţele de intervenţie de comportament abuziv. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de Poliţie, Jandarmerie şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Strada Batiz a fost blocată, oamenilor li s-a cerut să intre în locuinţe, iar ordine ordinea şi siguranţa publică a fost restabilită, susţineau reprezentanţii IPJ Hunedoara. Atunci nouă oameni au fost aduşi la sediul Poliţiei din Hunedoara, iar a doua zi Judecătoria Hunedoara a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe numele lui Ionel Lucian Costineanu, Gheorghe Moldovan, Ştefan Laco şi Francisc Iulian Moldovan, acuzaţi de ultraj. Ulterior, urmărirea penală a fost extinsă pentru 25 de hunedoreni, în sarcina cărora a fost reţinută implicarea în săvârşirea infracţiunilor de: tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare publică şi distrugere. Timp de mai multe zile, forțele de ordine au fost prezente permanent pe Strada Batiz, pentru a supraveghea zona.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!