MĂRTURII ȘOCANTE. Dosarul penal al perversiunilor sexuale din Școala Dr. Aurel Vlad a fost finalizat

506

Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăștie a clasat dosarul penal constituit după ce un elev de clasa a V-a de la Școala Dr. Aurel Vlad din Orăștie a fost acuzat că s-a dezbrăcat în fața clasei, în pauza mare, și a supus un alt coleg la perversiuni sexuale. Potrivit mărturiilor a doi colegi care au fost de față la scenele petrecute, agresorul i-a cerut victimei să îi facă sex oral, iar în urma scenelor petrecute, copilul agresat a vomitat.

Scenele înfiorătoare s-au petrecut în februarie 2016 și au fost anchetate de procurori și cercetate de reprezentanții unității școlare și ai Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Hunedoara. Un alev problemă s-a dezbrăcat în fața clasei și i-a cerut unui alt elev să îi facă sex oral. „În data de 4 februarie 2016, cu o zi înainte de vacanța intersemestrială din luna februarie 2016, intrând în clasa mea, de la Școala Gimnazială Dr. Aurel Vlad, din Orăștie, în pauza mare, de la ora 11:00, l-am văzut pe colegul meu M., cum îi făcea sex oral altui coleg de-al nostru, P., împotriva voinței lui și prin amenințare, în urma acestui act P. vomitând. De față au mai asistat ca martori colegi (n.r. trei băieți și cinci fete)”, se arată în declarațiile aproape similare a doi elevi care au asistat la agresiune.declaratie

Dosar clasat din cauza vârstei agresorului
A doua zi dirigintele clasei i-a chemat pe elevi în cabinetul psihologic, unde în fața celorlalți, agresorul și-a recunoscut fapta, iar victima a declarat că îl iartă, potrivit declarației elevului. Cazul a fost confirmat de directoarea Școlii Dr. Aurel Vlad, Rodica Dimulescu, care este și consilier județean PSD. Aceasta a precizat că un elev problemă a simulat în prezenţa unui alt coleg de-al lui un act sexual, elevul dându-și pantalonii jos. Adolescentul care a comis agresiunea a mai avut abateri, respectiv agresiuni verbale față de colegii săi, care s-au discutat în consiliile profesorale. Ancheta penală a fost finalizată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăștie. „S-a dispus clasarea cauzei în dosarul de corupție sexuală, întrucât minorii, cu vârste sub 14 ani, nu răspundeau penal. A fost sesizată Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului, în vederea luării măsurilor legale, pentru că reprezentanții instituției menționate sunt competenți în această cauză”, a declarat prim-procurorul Anca Sîrb, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăștie.

Cei doi minori au intrat într-un program de consiliere derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Hunedoara. „Din evaluările efectuate de colegele de la compartimentul de specialitate, se pare că a fost vorba de o mimare a unui act sexual. Copiii au fost separați în clase, deci sunt doar colegi de școală. S-a discutat cu familiile băieților, iar în momentul de față sunt incluși într-un program de consiliere la psihologul școlar, iar din partea instituției noastre se monitorizează în colaborare cu autoritatea locală și cu școala să se intervină în caz de nevoie, pentru a preveni astfel de comportamente nepotrivite. Nu se impune nicio măsură de protecție pentru niciunul dintre copii, părinții fiind alături de ei”, a declarat Ionela Lazăr, purtătoarea de cuvânt a Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Hunedoara.

Școala – problemă
În 2010, Școala Aurel Vlad din Orăștie a fost scena unei tragedii. La 9 februarie, în timpul unei pauze în care şcolarii din clasa a V-a de la Şcoala Generală „Dr. Aurel Vlad”, din Orăştie, exersau nesupravegheaţi, printre băncile clasei, manevre de wrestling (un sport de contact foarte violent – n.r.), elevul Paul Heiuş, de 12 ani, a fost luat pe umeri de un alt coleg şi trântit în cap pe parchetul din lemn. Elevii au spus apoi că a fost o joacă în care îl imitau pe luptătorul de wrestling Batista, afirma fosta directoare a școlii Sanda Crăciun. Colegii copilului vătămat l-au ridicat de pe podeaua pe care zăcea, aproape inconştient, şi l-au aşezat în bancă. Diriginta clasei, o profesoară de limba română, a fost anunţată despre incident. Dascălul le-a atras atenţia minorilor şi apoi şi-a continuat orele. După terminarea cursurilor, Paul a venit acasă şi i s-a plâns tatălui său de dureri de stomac. Nu i-a spus însă nimic despre căzătură. A doua zi dedimineaţă, minorul a fost dus la medicul de familie. După câteva ore, a fost operat de apendicită la spitalul din Orăştie. Apoi a intrat în comă profundă. Adus de urgenţă la spitalul din Deva, copilul a fost investigat la computerul tomograf. Medicii au constatat că prezenta un hematom mare pe creier, care era inoperabil. La cererea părinţilor, o ambulanţă l-a transportat pe copil la o clinică din Timişoara, unde a fost trimis direct în sala de operaţii. Deşi a fost operat, medicii le-au spus părinților că Paul fusese adus prea târziu pentru a mai putea fi salvat şi că, practic, nu mai avea creier, relata tatăl băiatului. Familia copilului a aflat despre incidentul de la şcoală abia după ce copilul intrase în moarte cerebrală. Şapte zile mai târziu, Paul s-a stins din viaţă din cauza traumatismului cranio-cerebral. Părinţi îndureraţi i-au acuzat pe profesorii de la şcoala în care copilul lor a fost rănit că nu au supravegheat activitatea elevilor, din pauze.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.