Dosarul insolvenței CEH a rămas în pronunțare

134

Dosarul privind insolvența Complexului Energetic Hunedoara a rămas în pronunțare. Magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia, unde se află cauza au amânat pronunţarea pentru data de 18 decembrie.

La începutul lunii februarie a anului trecut,  judecătorul sindic de la Tribunalul Hunedoara a respins cererea de intrare în insolvență formulată de conducerea Complexului Energetic Hunedoara. Instanța  de fond a motivat sentința prin care a respins cererea Complexului Energetic Hunedoara de declarare a stării de insolvență arătând că CEH nu este în încetare de plăţi, deși au apreciat, în același timp, că la CEH ”este cert” că există datorii care depășesc cu mult valoarea prag stabilită pentru declararea insolvenței. Sentința a fost atacată și astfel cauza a ajuns pe rolul Curții de Apel.

În acest dosar au fost formulate trei cereri de intrevenție din partea sindicatelor. Una a fost depusă de Sindicatul ”Noroc Bun”, reprezentat de Adrian Jurca, o altă cerere de intervenție a fost formulată de Sindicatul Solidaritatea Hunedoara de la Termocentrala Mintia, sindicat reprezentat de Cristian Istoc, iar cea de a treia de Sindicatul ”Muntele”, reprezentativ la nivelul CEH.

Complexul Energetic Hunedoara a mai fost în insolvență, dar a ieșit în urma unei decizii a instanței de judecată, deși nu s-a redresat financiar.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
One thought on “Dosarul insolvenței CEH a rămas în pronunțare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.