Dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori

Polițiștii din cadrul  Biroului Combaterea Delictelor Silvice, însoțiți de un lucrător din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat o acțiune privind combaterea tăierilor ilegale, transportul și comercializarea materialului lemnos de către diferite persoane fizice și juridice, pe raza orașului Geoagiu, satul Bozeș, unde pe proprietatea de teren a unui bărbat în vârstă de 75 de ani, situat în fondul forestier național, de pe raza Ocolului Silvic Geoagiu, au fost identificate un număr de 7 cioate nemarcate, în stare verde, din specia fag, pentru care a fost calculat un volum la cioată de 9,95 mc conform O.U.G. nr. 85/2006, a căror arbori au fost tăiați fără drept de către numitul un bărbat în vârstă de 39 de ani, cu acordul proprietarului, materialul lemnos fiind identificat o parte ca fasonat în metri steri și așezat într-o stivă la drumul de acces cât și răspândit pe suprafața de pădure în diferite faze de exploatare.

În cauză a fost luată măsura confiscării materialului lemnos identificat la fața locului în volum de 9.95 mc care a fost predat personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Geoagiu, în vederea valorificării și continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament         Anchetă extinsă în dosarul „revoltei de la Hunedoara”         Situația plăților la zi efectuate în județul Hunedoara pentru șomajul tehnic         AJPIS a continuat să asigure plata corespunzătoare „indemnizaţiei de sprijin COVID 19”