Doi dascăli vor fi numiți cetăţeni de onoare ai municipului Hunedoara

Profesorii Anişor Pârvu şi Dan Marinescu vor deveni cetăţeni de onoare ai municipului Hunedoara. Şedinţa festivă va avea loc, joi, la în sala mare a Primăriei Hunedoara.

Anişor Pârvu (62 de ani) este profesor de fizică şi director al Colegiului Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara din anul 1991.

„În calitate de profesor, a reuşit să stimuleze interesul ştiinţific al elevilor şi al studenţilor, să  cultive acestora chiar pasiunea pentru studiul ştiinţelor exacte. Astfel, elevi ai săi au devenit profesori care predau fizica, unul fiind, în prezent, student al unei facultăţi de fizică din Anglia”, se arată în proiectul de hotărâre prin care îi va fi atribuit dascălului titlul onorific.

Dan Ştefan Marinescu (61 de ani) este profesor de matematică şi director al Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” din 1994 şi până în prezent.

„În perioada 1981–2019, domnul prof. dr. Marinescu Dan Ştefan, în calitate de profesor coordonator, a obţinut cu elevii pregătiţi peste 200 de premii şi menţiuni la fazele judeţene ale olimpadelor şi concursurilor de matematică; peste 100 de premii şi menţiuni la fazele interjudeţene; 42 de premii şi menţiuni la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor de matematică. Elevii care au obţinut premii şi menţiuni la etapele naţionale au devenit personalităţi în domeniile matematică, informatică, drept, medicină”, se arată în proiectul de hotărâre al Consiliului Local Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii