Doi dascăli vor fi numiți cetăţeni de onoare ai municipului Hunedoara

Profesorii Anişor Pârvu şi Dan Marinescu vor deveni cetăţeni de onoare ai municipului Hunedoara. Şedinţa festivă va avea loc, joi, la în sala mare a Primăriei Hunedoara.

Anişor Pârvu (62 de ani) este profesor de fizică şi director al Colegiului Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara din anul 1991.

„În calitate de profesor, a reuşit să stimuleze interesul ştiinţific al elevilor şi al studenţilor, să  cultive acestora chiar pasiunea pentru studiul ştiinţelor exacte. Astfel, elevi ai săi au devenit profesori care predau fizica, unul fiind, în prezent, student al unei facultăţi de fizică din Anglia”, se arată în proiectul de hotărâre prin care îi va fi atribuit dascălului titlul onorific.

Dan Ştefan Marinescu (61 de ani) este profesor de matematică şi director al Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” din 1994 şi până în prezent.

„În perioada 1981–2019, domnul prof. dr. Marinescu Dan Ştefan, în calitate de profesor coordonator, a obţinut cu elevii pregătiţi peste 200 de premii şi menţiuni la fazele judeţene ale olimpadelor şi concursurilor de matematică; peste 100 de premii şi menţiuni la fazele interjudeţene; 42 de premii şi menţiuni la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor de matematică. Elevii care au obţinut premii şi menţiuni la etapele naţionale au devenit personalităţi în domeniile matematică, informatică, drept, medicină”, se arată în proiectul de hotărâre al Consiliului Local Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători