Document pe masa Guvernului. Urmează o perioadă cu geruri năprasnice! Se alocă bani suplimentari pentru lupta cu gerul

Prognoza meteorologica indica un proces de transfer al maselor de aer arctic in Europa, rezultand geruri anormale pentru perioada urmatoare, se arata intr-un document al Guvernului prin care este justificat un transfer de fonduri catre primarii pentru acoperirea costurilor generate de iarna.

ger

“Potrivit prognozei meteorologice, va exista un proces de transfer al maselor de aer arctic in Europa, rezultand geruri anormale pentru perioada urmatoare, ceea ce va determina cresterea consumului prognozat de energie electrica si termica pe perioada sezonului rece.

In aceste conditii exista riscul ca autoritatile locale sa nu poata asigura stocurile necesare furnizarii in conditii optime a agentului termic pentru populatie pentru perioada friguroasa in anul 2013“, se arata in nota de fundamentare a unei ordonante de urgenta a Guvernului, citata de MEDIAFAX.

Prin aceasta ordonanta, Guvernul va transfera autoritatilor locale bani din Fondul de rezerva bugetara pentru plata arieratelor, costuri urgente pentru functionarea in perioada de iarna si alte cheltuieli, inclusiv salarii.

Serviciile meteorologice din Rusia au anuntat in septembrie ca iarna din acest an va aduce temperaturi anormal de scazute in Europa. Prognoza, bazata pe calculul indicilor climatic, arata ca va exista proces de transfer al maselor de aer arctic in Europa astfel rezultand geruri extreme. Activitatea solara va fi si ea in scadere in timpul acestei perioade.

Contactata atunci in legatura cu informatiile furnizate de meteorologii rusi, reprezentanta ANM u a spus ca “nu este fundamentat stiintific sa se faca o astfel de afirmatie” si ca, din cate stie, aceasta nu apartine unui serviciu national de meteorologie, omolog al Autoritatii Nationale de Meteorologie (ANM). (SURSA: MEDIAFAX)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!