DNA „cutremură” Primăria Deva: Laura Sârbu și soțul ei, arestați pentru trafic de influență

Laura Sârbu, soţul ei Hadrian Sârbu, ambii angajați la Primăria Deva, şi afaceristul Adrian Bodrean au fost trimişi în arest preventiv. Decizia a fost luată de Tribunalul Alba, la solicitarea procurorilor anticorupţie.

Instanţa admite propunerea Ministerului Public – D.N.A. – Serviciul Teritorial Alba Iulia cu privire la inculpaţii Sârbu Laura, Sârbu Hadrian şi Bodrean Adrian – Mihai şi, în consecinţă, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 1 aprilie 2021 până la data de 30 aprilie 2021, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru procuror şi de la pronunţare pentru inculpaţi. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 1 Aprilie 2021, ora 19:30”, se arată în soluţia pe scurt a Tribunalului Alba.
Laura Sârbu, secretar general al Primăriei municipiului Deva, a fost reţinută pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, se aratp într-un comunicat de presă transmis, joi, de Direcţia Naţională Anticorupţie,

Soţul acesteia, Hadrian Sârbu, angajat în cadrul Biroului Investitori Relaţii Externe de la Primăria municipiului Deva, este acuzat de comiterea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată, arată procurorii DNA.

În aceeaşi cauză a mai fost reţinută o persoană fizică, administrator al unei societăţi comerciale, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în perioada 2020 – 2021, Laura Sârbu, beneficiind şi de ajutorul soţului ei, Sârbu Hadrian, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei şi ar fi pretins de la acelaşi om de afaceri suma de 7.000 euro pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, a informat DNA. Potrivit procurorilor, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentarii FB

comentarii
One thought on “DNA „cutremură” Primăria Deva: Laura Sârbu și soțul ei, arestați pentru trafic de influență

  1. Viorel

    Sa vina DNA și la primăria Dranceni Vaslui sa vadă cat pământ a luat cu acte false fostul primar PSD trecandul pe numele fiului…..e Jale cu J MARE.
    Și cate abateri și furturi are cu cei cu care le făcea contracte pentru investițiile în comuna,miliarde cheltuite și nu se vede nimic imbunatatit

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului