Din prea multă dragoste. La 19 ani a ameninţat că se aruncă de pe un bloc turn din Petroşani

L-au doborât problemele în dragoste şi a ameninţat că se aruncă de pe un bloc turn din centrul municipiului Petroşani. Pompierii, poliţiştii şi familia s-au chinuit zeci de minute să-l convingă pe Robert Florescu (19 ani) să renunţe la gestul sinucigaş.

2013-11-26 13.59.16După ce s-a certat zdravăn cu prietena lui cu care avea o relaţie de aproape doi ani, Robert Florescu a decis să încheie socotelile cu viaţa. Familia îl descrie drept un tânăr introvertit şi care suferea de depresie, iar din acest motiv trebuia să urmeze un tratament. A luat, însă, doar câteva zile pastilele prescrise de medicul specialist, până aseară când se pare că le-a combinat şi cu alcool. Iar astăzi de dimineaţă, într-o evidentă stare de surescitare, a plecat de acasă, anunţând că se va sinucide. Mama sa era înnebunită, pentru că nu ştia nimic de el, până când a primit un telefon de la prietena fiului său care i-a spus că este undeva în zona Hotelului Petroşani. Era pe un bloc turn, de unde a ameninţat că se aruncă în gol. „Azi dimineaţă am văzut că luase vreo 6 tablete. Până acum nu 2013-11-26 14.05.44am mai avut astfel de probleme cu el. A mai fost plecat de acasă, a dormit în maşină, dar niciodată nu s-a certat cu noi. Pleca cu vorbă bună. Tot timpul i-am spus să se gândească că nu face bine, dacă fata nu îl vrea…viaţa merge mai departe. Erau împreună de aproximativ doi ani. Azi dimineaţă mi-a spus că vrea să moară şi că o să scăpăm de el. El trebuia să plece la muncă, dar ne-a spus că nu îl mai interesează serviciul. Am încercat să-l ţin, i-am luat cheile de la maşină, actele, să nu facă vreo prostie”,  povesteşte mama băiatului, Maria. Când a văzut că totuşi pleacă de acasă, l-a căutat înnebunită peste tot, iar când l-a găsit pe blocul turn a simţit că-i fuge pământul de sub picioare.

Probleme cu tatăl vitreg?!

2013-11-26 14.19.19La faţa locului au venit imediat poliţiştii din Petroşani şi pompierii, care au urcat după el să-l convingă să coboare. Negocierile le-a purtat chiar adjunctul Detaşamentului de Pompieri din petroşani, Răzvan Stancu, dar acesta spune că, din discuţiile cu tânărul, acesta nu se înţelege nici cu tatăl său vitreg. „Mi-a fost foarte uşor să-l conving să coboare, pentru că este o persoană inteligentă, dar are probleme familiale, nu se înţelege cu tatăl vitreg şi atunci a trebuit să-l fac să aibă încredere în el, să-l conving că este o persoană inteligentă şi că putem discuta la un alt nivel. I-am promis că eu, împreună cu cel de la poliţie o să-l ajutăm să nu se mai întâmple aşa ceva, să-şi revină, să se apuce de învăţat şi să meargă pe drumul lui în viaţă. Este un cumul de aspecte negative, toţi ne dorim ca în viaţă să fie totul bine şi el, fiind tânăr, a crezut că totul va fi bine, dar în viaţă ne mai confruntăm şi cu probleme şi i-a fost greu să treacă peste ele. El este o persoană deschisă, dacă ar avea cu cine să discute, dar dacă părinţii nu stau de vorbă cu el, atunci nu are cu cine să discute”, a declarat locotenent Răzvan Stancu. Mama băiatului neagă, însă, posibilele disensiuni dintre fiul său şi tatăl vitreg, cu care este împreună de 12 ani, care să fi condus la acest gest, chiar dacă au mai fost şi neînţelegeri în familie.  „Nu este adevărat. El aseară a venit de la Haţeg, a avut două zile libere şi am vorbit la 6 şi jumătate şi era foarte bine. Apoi nu mi-a mai răspuns, închisese telefonul, şi am sunat-o pe prietena lui care mi-a spus că se ceartă, că e beat…Nu ştiu ce s-a întâmplat între timp, dar am înţeles că el a văzut-o cu alt băiat şi de acolo s-a produs totul”, a mai spus femeia. Robert Florescu a refuzat să facă vreun comentariu după ce a fost coborât de pe bloc.

Tânărul a  fost dus la Spitalul de Urgenţă Petroşani pentru investigaţii medicale, dar familia se gândeşte să-l interneze pentru un tratament de specialitate, mai ales că a fost diagnosticat cu depresie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie pe șosea în apropiere de Orăștie         Magistrala feroviară 200 jefuită de hoți         Micia – arc peste timp         Administratorul unui depozit de haine second-hand a fost amendat cu 200.000 de lei         Hunedoara. Încep înscrierile la Atelierul lui Moș Crăciun         Lansare de carte la Galeria de Arte din municipiul Hunedoara: Mihai Petre, „Birtul parcului”         ALEGERI PREZIDENȚIALE. Câți hunedoreni sunt așteptați la urne și unde pot vota         Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara