Din 15 mai masca nu mai este obligatorie in exterior

646
Președintele Klaus Iohannis anunță că din acest weekend (15 mai) masca nu va mai fi obligatorie în exterior (cu unele excepții) și vor fi ridicate restricțiile de circulație pe timpul nopții.
Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință de lucru, la Palatul Cotroceni, cu premierul și mai mulți miniștri pentru a analiza măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 iunie. La ședință au participat, de asemenea șeful DSU și șefa INSP.
Principalele declarații ale Președintelui Iohannis, făcute după încheierea ședinței:
Am pregătit și un calendar de relaxare, pas cu pas:
Din 15 mai:
Se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții, cum ar fi piețele, târgurile sau stațiile de transport public;
Se elimină restricțiile de circulație noaptea, precum și restricțiile de program ale magazinelor;
Activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din capacitate;
În ceea ce privește școlile păstrăm în continuare scenariul galben, verde, însă este de așteptat ca majoritatea școlilor să intre imediat în scenariul verde, față în față.
1 iunie:
Evenimentele private cu maximum 70 de persoane în exterior și 50 de persoane în interior. Dacă organizatorul garantează că TOATE persoanele sunt vaccinate se renunță la limitarea numărului din interior. Similar la sălile de sport;
Va crește capacitatea de ocupare în hoteluri și în restaurante.
Alte măsuri vor fi anunțate gradual, de la 1 iulie și de la 1 august.
Această relaxare va fi condiționată și de gradul de vaccinare. Aceste măsuri au fost discutate astăzi. Ele vor fi în detaliu enunțate de comitetul pentru situații de urgență.
DSP Hunedoara

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.