DEZVĂLUIRI. Metoda Accidentul, „brevetată” în Hunedoara de o prostituată și un pușcăriaș

O anchetă dezvăluie modul în care o tânără prostituată și un condamnat au cooperat pentru înșelarea mai multor hunedoreni, prin metoda Accidentul.

Anişoara Mircea, condamnată la un an şi două luni de închisoare pentru înşelăciune şi tentativă de înşelăciune, a fost una dintre puţinele escroace prinse în flagrant în Hunedoara, în timp ce luau banii victimelor prin metoda Accidentul. Anişoara a fost trădată de lipsa unui act de identitate, înainte de a primi 5.500 de euro de la o familie din Hunedoara. Tentativa nereuşită de înşelăciune s-a petrecut la o zi după ce tânăra de 35 de ani reuşise să înşelă o vârstnică din Hunedoara, cu 5.500 de lei. Infracţiunile pentru care a fost condamnată femeia au avut loc în urmă cu aproximativ doi ani.

„Anişoara Mircea este originară din judeţul Tulcea, nu are o locuinţă stabilă şi şi-a asigurat existenţa din practicarea prostituţiei. În urmă cu mai mult timp ea a cunoscut pe reţeaua de socializare Facebook pe un bărbat, Antoniu, deţinut în Penitenciarul Gherla şi prin intermediul acestuia pe un alt deţinut în acelaşi penitenciar, poreclit Lexus. Cu acest Lexus inculpata a ţinut legătura telefonic, în timpul convorbirilor purtate explicându-i care este ocupaţia sa. La un moment dat, Lexus i-a spus că este cazul să se ocupe de chestii mai serioase, unde poate câştiga bani frumoşi şi să renunţe la prostituţie. Astfel, acesta i-a explicat Anişoarei cu lux de amănunte ce anume trebuie să facă şi să urmeze întocmai instrucţiunile lui. Folosind metoda Accidentul, ea trebuia să se prezinte la domiciliul diferitelor persoane pe care în prealabil le contacta telefonic Lexus, să se recomande acestora ca fiind Simona, mama copiilor accidentaţi şi să ridice de la victime diferite sume de bani în lei sau în valută”, informau anchetatorii.

Sunate din pușcărie
Puşcăriaşul Lexus i-a închiriat, cu 300 de lei, tinerei prostituate o garsonieră în Hunedoara, pentru cinci zile, municipiu în care aceasta spera să dea lovitura. În ziua în care tânăra venită cu trenul din Isaccea (Tulcea) a ajuns în Hunedoara, Lexus a apelat pe telefonul fix o vârstnică de 81 de ani, susţinând că este ginerele său.

„Acesta i-a spus cu o voce răguşită, plângând, că a avut un accident rutier şi că a lovit cu autoturismul pe trecerea de pietoni un copil. În continuare, victima a fost anunţată că vorbeşte cu avocatul lui, care s-a recomandat Dan. „Avocatul” i-a explicat că va intermedia negocierile cu mama copilului accidentat, dacă i se trimite suma de 5.000 euro pentru ca aceasta să nu sesizeze autorităţile. Persoana vătămată i-a spus pretinsului avocat că nu deţine această sumă, ci doar o sumă în lei la bancă, „avocatul” cerându-i insistent să-şi lase telefonul deschis, să meargă la bancă şi să ridice toţi banii pe care-i are în cont, iar când se va întoarce acasă să-i spună la telefon „am sosit”. Fiind în stare de şoc, persoana vătămată a fost de acord să-i ofere bani mamei copilului şi, conformându-se instrucţiunilor „avocatului” s-a deplasat la sucurala unei bănci din Hunedoara, lăsând deschisă convorbirea telefonică. Din conturile personale, femeia şi-a ridicat suma de 5.500 lei, a revenit la domiciliu, unde a reluat convorbirea cu „avocatul” căruia i-a comunicat adresa pentru ca mama copilului să vină la ea după bani”, informau anchetatorii.

La scurt timp în uşa locuinţei bătrânei s-a prezentat Anişoara. Vârstnica a observat-o pe vizor, însă nu i-a deschis uşa. Imediat ea a fost sunată de „avocat”, care i-a cerut să deschidă uşa, deoarece a ajuns mama copilului. S-a conformat şi a deschis uşa, văzând-o pe aceeaşi femeie brunetă care-i bătuse la uşă. „Persoana vătămată, în starea de şoc în care se afla, nu şi-a dat seama că mama copilului care ar fi fost accidentat nu avea cum să o caute la Hunedoara, întrucât fiica şi ginerele său se află de mai mult timp în Anglia, unde lucrează. În scurta conversaţie avută cu pretinsa mamă a copilului persoana vătămată a întrebat-o cum se simte copilul şi care-i este numele de familie. Aceasta i-a spus că o cheamă Simona şi că vine din partea avocatului Dan. Atunci, persoana vătămată i-a dat plicul cu suma de 5.500 lei, întrucât în timpul convorbirii telefonice purtate cu „avocatul”, acesta îi comunicase că pe mama copilului o cheamă Simona.

După ce a dat banii şi numita Simona a plecat persoana vătămată a fost contactată din nou de „avocat” care i-a comunicat faptul că trebuie să-i mai dea 5.000 lei pentru ca totul să fie în regulă. Persoana vătămată i-a explicat “avocatului” că alţi bani nu mai are şi nici nu se împrumută de la alte persoane”, se arată în dosar.
Când s-a dezmeticit, vârstnica şi-a sunat pe nepotul, căruia i-a cerut să vină la ea acasă, explicându-i cele întâmplate. Apoi, a vorbit la telefon şi cu fiica sa aflată în Anglia, de la care a aflat nu s-a întâmplat nimic cu ea şi cu ginerele său şi că nu au fost implicaţi în vreun accident rutier. Dându-şi seama că a fost înşelată, bătrâna s-a deplasat în aceeaşi zi la sediul Poliţiei Hunedoara, unde a depus plângere penală.

Părinţi traumatizaţi
O zi mai târziu, un alt hunedorean urma să cadă victimă cuplului de escroci. A fost apelat telefonic de un necunoscut, care i-a comunicat că este ofiţer în cadrul Poliţiei Rutiere Hunedoara, interesându-se care dintre membrii familiei sale posedă permis de conducere. „Aflând de la persoana vătămată că doar el şi fiica sa care este plecată la muncă în Italia sunt posesori de permise de conducere, „ofiţerul” i-a comunicat că aceasta a avut probleme în Italia şi îi face legătura cu „avocatul”. Apoi, „avocatul” i-a relatat persoanei vătămate că fiica sa a produs în Italia un accident rutier, rănind pe trecerea de pietoni doi copii şi i-a pretins suma de 5.500 euro pentru a muşamaliza toate cele întâmplate în faţa autorităţilor italiene. Necunoscutul i-a cerut să verifice ce sume în euro are în casă pentru a şti cu ce bani pornesc la drum. Totodată, „avocatul” i-a cerut persoanei vătămate să nu închidă telefonul, lucru pe care acesta l-a şi făcut, căutând disperat prin casă bani”, se arată în dosar.

Între timp, acasă a ajuns şi soţia hunedoreanului care, văzând starea de disperare în care se afla soţul său l-a întrebat ce s-a întâmplat, după care a continuat ea convorbirea telefonică cu acel bărbat. Bărbatul a găsit şi a pus într-un plic suma de 5.500 euro, ce i-a fost pretinsă de „avocat”, în timp ce soţia i-a comunicat „avocatului” că a pregătit banii. În continuare „avocatul”, telefonic, le-a dictat celor doi o declaraţie, în cuprinsul căreia s-a menţionat între altele cum se numesc şi unde locuiesc, că suma de 5.500 euro o va da personal mamei copiilor, pe nume Simona, informau anchetatorii.

Tot în timpul convorbirii telefonice persoana vătămată a fost întrebată de „avocat” câţi kilometri sunt de la Deva la Hunedoara, aceasta spunându-i că sunt 18 kilometri, „avocatul” afirmând că mama copiilor este deja pe drum şi trebuie să apară. „După ce hunedoreanul a terminat de scris declaraţia dictată de „avocat” la uşa locuinţei sale a bătut o femeie brunetă, pe care a poftit-o în casă. Aceasta plângea şi se văita, afirmând că este traumatizată, cerându-le persoanelor vătămate să-i dea banii mai repede pentru că trebuie să plece la Bucureşti, la Procuratură. Atunci, hunedoreanul i-a cerut un act de identitate pentru a şti cui dă banii, dar tânăra a refuzat sub pretextul că-l are în maşină.

„Între timp, persoanele vătămate au fost contactate telefonic de un vecin care aflase de la fiica lor minoră ce se afla în grija acestora despre întâmplarea cu accidentul, sfătuindu-le să nu dea niciun ban, pentru că sunt escroci. La scurt timp, la locuinţa persoanelor vătămate a ajuns şi o apropiată, care le-a sfătuit să-şi sune fiica în Italia, lucru pe care acestea l-au şi făcut. Aflând de la fiica sa că totul este bine şi că nu a avut niciun accident, bărbatul a sesizat organele de poliţie, apelând numărul 112. Până la venirea organelor de poliţie persoanele vătămate fiind ajutate de vecini au reţinut-o în locuinţă pe Simona, pretinsa mamă a copiilor accidentaţi. La sediul Poliţiei Hunedoara, persoana care s-a prezentat ca fiind mama copiilor accidentaţi în Italia a fost identificată ca fiind inculpata Anişoara Mircea”, arătau anchetatorii. Ulterior, ea a fost recunoscută şi de vârstnica de 81 de ani. În timpul cercetărilor femeia i-a condus pe poliţişti la garsoniera ce o avea închiriată. Aici au fost găsţi cei 5.500 lei primiţi de la bătrân, sumă ce a fost ridicată şi predată victimei.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului