Dezastrul ploilor torențiale face prima victimă în județul Hunedoara

170

Tragedie în urma ploilor torenţiale. O femeie în vârstă de 47 de ani a fost găsită înecată la Govâjdia, într-o baltă.

„Echipajul de Ambulanţă sosit la faţa locului a constatat decesul persoanei. Victima nu prezenţa urme vizibile de violenţă. Se pare că a plecat aseară de acasă să caute vacile prin pădure şi a căzut în baltă formată în urma ploilor”, a informat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara.

Joi dimineaţa, la ora 7:00, Poliţia Municipiului Hunedoara a fost sesizată despre faptul că, în satul Govăjdia, pe malul pârâului cu acelaşi nume, a fost găsit cadavrul unei femei de 47 de ani, din localitate.

„Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a constatat că persoana decedată, în seara zilei de 24 iunie 2020, în jurul orei 21.00, a plecat de la locuinţă, cu intenţia de-a aduce animalele de pe locul de păşunare, spre satul Lelese. Soţul femeii decedate, în noaptea de 24/25 iunie 2020, observând că soţia lui nu mai revine la domiciliu, a căutat-o în zona unde păşunau animalele, dar nu a anunţat dispariţia acesteia, crezând că femeia a plecat la mama ei, în satul Lelese, fără a-l anunţa, lucru pe care l-a mai făcut în trecut, când a revenit la domiciliu după câteva zile. În dimineaţa a zilei de joi, în jurul orei 7:00, bărbatul, ajutat de câţiva localnici din satul Govăjdia, a găsit cadavrul soţiei într-un heleşteu format pe râul Govăjdia, sesizând acest fapt la numărul de urgenţă 112. Din verificările efectuate la faţa locului, se pare că femeia ar fi încercat să traverseze râul Govăjdia spre locul de păşunare al animalelor, pe un tunel din beton construit pentru captarea apei din râu, tunel de pe care a alunecat şi a căzut în heleşteu, unde a decedat”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Echipajul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara deplasat la faţa locului a recuperat din apă cadavrul persoanei decedate, acesta fiind preluat de către reprezentanţii Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara, în vederea efectuări necropsiei şi stabiliri cauzei exacte a decesului.

„Din primele verificări, nu sunt suspiciuni cu privire la decesul femeii, însă cercetările continuă, pentru lămurirea tuturor aspectelor în care a avut loc tragedia”, a precizat reprezentantul IPJ Hunedoara.

Aversele torenţiale au produs inundaţii în 39 de localităţi din 19 judeţe, iar judeţul Hunedoara se numără printre cele mai afectate. Traficul rutier este blocat pe două drumuri judeţene (DJ 668 şi DJ 668A/HD), din judeţul Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.