Devean amendat de Poliție după un scandal în bloc

367

Un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice a sunat la 112 și a reclamat că o vecină de-a sa a bătut la ușa mai multor apartamente pentru a le cere locatarilor să urmărească o rețea de socializare unde se afirmă că Sfintele Paști ar fi otrăvite. În realitate, susțin polițiștii, a fost vorba de o știre falsă.

„Duminică, polițiștii care s-au deplasat la fața locului, au identificat apelantul, un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Deva, care se afla sub influența băuturilor alcoolice și era incoerent în vorbire. Polițiștii i-au explicat acestuia că motivul pentru care a apelat Serviciul Național Apeluri de Urgență 112 nu reprezintă o urgență și i-au aplicat o sancțiune contravențională pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgență, de 500 de lei”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

În jurul orei 23, din aceeași zi, bărbatul a fost reclamat de vecini că dă muzica prea tare. Polițiștii i-au bătut din nou la ușă, iar locatarul a filmat întreaga scenă. De două ori au mai venit polițiștii la ușa lui. Deveanul s-a răzbunat pe vecini, strigându-le înjurături și amenințări. „Reamintim ca apelarea repetată, cu rea intenţie, a numărului 112, fără a avea o urgenţă, sau apelarea pentru a aduce injurii operatorilor 112 constituie abuz şi se sancţionează conform legii. Apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol. 112 poate fi apelat în orice moment pentru a se interveni într-o situaţie de urgenţă, în care o secundă poate face diferenţă între viaţă şi moarte. Oricând persoana care poate avea nevoie de ajutor urgent poate fi o persoană dragă dumneavoastră”, a informat IPJ Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *