DEVA: Iepuri gigant şi pescăruşi-chinezeşti în expoziţie

Sala Sporturilor din Deva a fost, timp de patru zile, gazda unui eveniment care s-a desfăşurat în premieră în municipiul de la poalele Cetăţii.

 DSC_0193

De la pescăruşi chinezeşti la iepuri-gigant

 [wzslider autoplay=”true” exclude=”16599″]

Timp de patru zile, de joi până duminică, iubitorii de păsări diverse, precum şi de animale de companie, au putut participa la o expoziţie târg-de profil, prima acţiune de gen care s-a desfăşurat în municipiul Deva. Manifestarea a fost organizată de către asociaţia Crescătorilor de porumbei voiajori şi de agrement, găini, păsări şi animale de companie „Cetate” Deva şi, chiar dacă a fost la prima sa ediţie, s-a bucurat de un real succes, atât în rândul celor cu activitate în domeniu, cât şi la publicul larg, cei mai încântaţi de ceea ce au văzut fiind bineînţeles, copii.

„Fiind vorba despre prima ediţie a acestei manifestări, la expoziţie nu s-au acordat premii, ci doar diplome de participare pentru toţi cei care s-au înscris la acest eveniment. Astfel de acţiuni se organizează doar în anumite perioade ale anului, mai exact din octombrie până în februarie-martie, când păsările pot fi văzute în toată splendoarea lor”, a spus Ervin Toth, unul dintre organizatori.

Printre exponate se puteau admira numeroase specii de porumbei, mai multe tipuri de rândunici sau pescăruşi chinezeşti. De asemenea, nu au lipsit nici papagalii viu coloraţi sau o multitudine de găini şi cocoşi, dar deliciul publicului l-au făcut iepurii, unii chiar de proporţii gigantice, fiind de mărimea unui câine de talie medie aflat la maturitate sau chiar mai mari.

Ne putem declara mulţumiţi despre ceea ce s-a întâmplat la această primă ediţie a manifestării, atât în ceea ce priveşte participarea la expoziţie, cât şi la târgul cu vânzare. Sperăm că astfel de manifestări vor deveni o obişnuinţă aici, în Deva, iar numărul participanţilor  va creşte, de la o ediţie la alta”, a afirmat un alt organizator, Adrian Ganea.

La prima ediţie a manifestării dedicate păsărilor şi animalelor mici au participat circa 100 de expozanţi şi vânzători, din Deva şi din alte localităţi hunedorene, precum şi din judeţe limitrofe. Organizatorii evenimentului de săptămâna trecută speră că următoarea ediţie a acestuia să se desfăşoare în luna noiembrie 2014.    


Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”