DEVA. Acţiune de stradă împotriva cianurilor

Scopul iniţial al mitingului era acela de a protesta împotriva forărilor din zona cabanei Căprioara din municipiul reşedinţă de judeţ

cropuituUn miting de protest, pe care, cu siguranţă, organizatorii şi l-ar fi dorit să fie de amploare, al cărui scop principal era de a exprima nemulţumirea devenilor faţă de forările din zona străzii Aurel Vlaicu, s-a desfăşurat, ieri după-masă, în centrul municipiului de reşedinţă al judeţului Hunedoara.

Mai mulţi moţi decât deveni

Anunţat iniţial la ora 14, mitingul a început, oficial, cu 60 de minute mai târziu. În faţă, la „Cal”, se strânseseră cam 20 de deveni, iar dintre aceştia nici un sfert nu erau dintre cei domiciliaţi pe străzile ce par a fi afectate de forări. Organizatorii erau nemulţumiţi de atitudinea Primăriei Deva faţă de locuitorii acelor străzi, dar şi de faptul că acele căi de acces nu beneficiază de utilităţi şi că, prin forări, s-ar putea pune în pericol siguranţa mediului înconjurător.

Mitingul propriu-zis a început puţin după 15.30, când au ajuns la Deva un grup de 60-70 de moţi din jurul Câmpeniului, care fusesesră la un pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop. Aceştia au coborât din autocare în spatele Casei de Cultură şi au venit spre statuia lui Decebal intonând cântece patriotice şi strigând lozinci împotriva exploatării prin cianurare de la Roşia Montană. Şi în discursurile rostite, în care, printre altele s-a cerut demisia premierului Victor Ponta. Într-un târziu, probabil pentru a nu fi considerată o mişcare de stradă cu scop politic, s-a pomenit şi de preşedintele Traian Băsescu, dar nu într-un mod foarte elogios. Tema principală a fost Roşia Montană, dar s-a mai amintit, în trecere, şi despre exploatările de la Certej,  în timp ce tema principală al mitingului, forările de pe Aurel Vlaicu, au rămas doar un subiect auxiliar sau doar un pretext pentru organizarea mitingului, care a decurs fără incidente.

Protestatarii au lăsat să se înţeleagă că este posibil să se organizeze o manifestaţie similară şi duminica viitoare. Nu se ştie însă dacă atunci vor mai participa şi moţii din jurul Câmpeniului, pentru ca numărul de manifestanţi să fie mai mare. În ceea ce îi priveşte pe deveni, de pe strada Aurel Vlaicu, nu par a fi interesaţi de subiect.

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “DEVA. Acţiune de stradă împotriva cianurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara