Destin crunt! Cu gâtul tăiat şi îngheţat bocnă, un fost profesor universitar agonizează pe un pat de spital

Un destin de excepţie, frânt de mintea tulburată de boală. Un personaj de poveste al Petrilei se zbate între viaţă şi moarte şi doar o minune îl poate întoarce din cumplita moarte

gelu.crisan2

Gelu Crişan a fost găsit în faţa blocului unde locuieşte cu gâtul tăiat şi îngheţat bocnă, într-o baltă des ânge, iar medicii se luptă să-i salveze viaţa.

Poliţiştii spun că, cel puţin în acest moment, se merge pe tentativă de suicid, iar cauzele ar fi generate de boala de care bărbatul suferea, respectiv schizofrenie. “Nu sunt suspiciuni de comitere a unei fapte penale. Bărbatul a fost găsit în jurul orei 5 dimineaţa de un vecin, în faţa blocului. Din datele de până acum, acesta s-a automutilat cu ajutorul unui briceag, care a fost găsit în locuinţa sa, iar apoi a coborât în stradă”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

 

Cu temperatură corporală de 25 de grade

Cu gâtul tăiat, Gelu Crişan (54 de ani) s-a prăbuşit într-o baltă de sânge şi, până să fie descoperit, a îngheţat. Practic, aceasta este şi principala problemă care îi pune viaţa în pericol. Vecinul său a sunat imediat la 112, iar bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, fiind internat la ATI. “Pe moment, pacientul pare stabil, dar problema este hipotermia. Vom vedea cum răspunde la manevrele de încălzire. De fapt aceasta este principala problemă”, a declarat managerul Spitalului de Urgenţă din Petroşani, dr Alin Vasilescu. Când a ajuns la spital, temperatura corporală a lui Gelu Crişan scăzuse până la 25 de grade, fiind efectiv îngheţat!

Nu este prima dată când bărbatul încearcă să-şi ia zilele. S-a aruncat de la etaj, şi-a tăiat venele, dar a scăpat mereu cu viaţă.

 

Cine este Gelu Crişan?

Gelu Crişan are o poveste de viaţă extrem de tristă. Este cercetător în geofizică şi electronică, specialist în astronavigaţie. Cei care i-au fost colegi şi vecinii povestesc despre Gelu că a fost cercetător în fizică atomică şi profesor universitar la Bucureşti. De fapt, a studiat pe rând Topografia, Geofizica, Programarea numerică a datelor şi Electronică. A lucrat un an la mina Petrila, apoi la Institutul de Cercetare Petrol şi Gaze, a fost profesor universitar la Bucureşti, a făcut cercetare şi proiectare, apoi a trecut în astronavigaţie. S-a îmbolnăvit, însă, iar apropiaţii spun că Gelu a devenit omul de acum în urma unei injecţii. ”A fost un copil eminent, a intrat din prima la liceu, apoi la facultate şi la a doua facultate. A devenit cercetător ulterior, pe la Bucureşti. A fost căsătorit, socrul său, am înţeles că lucra în Comitetul Central pe vremea lui Ceauşescu. Are un copil, care a venit să-l invite la nunta lui. Am aflat că a făcut o informare politică, aşa cum se făcea atunci, după care a ajuns aşa. Se spune că ar fi criticat sistemul şi mai ales practicile din domeniul în care lucra el. Acea infirmare politică nu doar că a scris-o, dar a şi suţinut-o, cu completările şi argumentele lui. A fost un bărbat tare frumos, senin şi deschis. Se ştie că dintr-o injecţie. Dar toţi spun că Securitatea a făcut asta. Generaţia nostră a fost o generaţie bătută de soartă. Majoritatea celor  cu adevărat buni, colegi de-ai mei, au murit. Au fost şase oameni eminenţi… Tatăl său a lucrat la mină, acum este pensionar şi stau împreună. Mama lui a fost nevoită să plece în Franţa… Gelu a rămas un om de bună calitate, chiar dacă mintea lui o mai ia razna”, spunea cu ceva timp în urmă o fostă colegă de şcoală generală şi vecină cu Gelu Crişan.

Gelu este un adevărat personaj şi toată Petrila îl cunoaşte ca omul care umblă desculţ prin zăpadă, iar vara poartă bocanci şi uneori costum de schi. Uneori, când i se face rău, se culcă singur pe pământ, apoi îşi urmează drumul cu câinele său, poate singurul său prieten adevărat…

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl         TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”