Deşi medicii i-au dau voie să lucreze, Un angajat al Primăriei Petroşani – pus pe liber din cauză că are doar un picior

124

Cazul unui fost angajat al Primăriei Municipiului Petroşani, Mircea Borca, a ajuns în atenţia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, după ce acesta a fost pus pe liber din cauza afecţiunii de care suferea.

mircea.borcaMircea Borca a lucrat ani de zile la Compartimentul Transport din cadrul Primăriei Municipiului Petroşani, însă, în urma unei afecţiuni grave, a rămas fără un picior. A fost mutat la Staţia de Sortare a Deşeurilor, unde s-a dus la lucru timp de 8 ore/zi. Era încadrat ca şi consilier în cadrul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat şi, conform adeverinţelor pe care le deţine, în ultimii trei ani nu a avut nicio absenţă nemotivată sau concediu fără plată, deşi de ani de zile are un picior amputat. Anul acesta, însă, lui Mircea Borca i s-a emis Decizia Medicală Asupra Capacităţii de Muncă nr. 277 din 2014, cu gradul III de invaliditate. În condiţiile legii, o persoană cu un astfel de diagnostic poate lucra 4 ore pe zi, iar actul medical a fost adus la cunoştinţa directorului executiv al SPADPP, Daniel Vişan. Numai că acesta l-ar fi pus fără discuţii pe liber, fără să-i ofere vreo alternativă. Cazul lui Mircea Borca a intrat în atenţia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, care trebuie să verfice dacă a fost comisă vreo discriminare, în condiţiile  în care fostul angajat nici măcar nu ar fi fost consultat la luarea deciziei de eliberare din funcţie din cauza problemelor medicale.

Pe de altă parte, directorul Daniel Vişan susţine că Mircea Borca şi-a semnat deja lichidarea şi că la SPADPP nu există momentan vreun post de 4 ore de lucru pe zi. „Domnul Borca şi-a semnat lichidarea şi urmează să răspundem şi la solicitarea pe care ne-a înaintat-o, de a lucra 4 ore pe zi. Momentan, însă, noi nu avem un astfel de post cu 4 ore/zi”, a declarat Daniel Vişan.

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *