Desant antievaziune. Pe micii comercianţi inspectorii antifraudă îi sperie mai tare decât Garda Financiară

Zeci de agenți economici din județ au prins frică de inspectorii antifraudă, care s-au pus pe controale amănunțite în ultima perioadă. Toate neregulile au fost sancționate drastic, iar unii comercianți au fost nevoiți să pună lacătul pe firmă

Inspectorii de la Antifraudă au luat la puricat agenții economici din județ și au dat amenzi în valoare de câteva sute de mii de lei. Dintre județele pe care Direcția Antifraudă 5 le are în subordine, cele mai multe nereguli au fost constatate pe raza județului Timiș, pe locul doi este Aradul și doar pe trei Hunedoara. Cele mai multe nereguli au fost legate de nefolosirea casei de marcat, dar s-a găsit și marfă fără acte. De asemenea, s-au găsit neconformități în contabilitate.

main

Amenda pentru cei care nu folosesc casa de marcat este de la 8000 de lei, plus suspendarea activității pentru o anumită perioadă de timp. Astfel că, zeci de agenţi economici s-au trezit cu Sequence 04.Still001afacerea închisă peste noapte. Deși sunt de acord că legea trebuie respectată, agenții economici sunt speriați de inspectori și consideră că aceștia ar trebui să fie mai indulgenți cu ei. “La noi au fost în control și au găsit și nereguli. Ne-au dat și amenzi. Oricum, să fii în regulă cu toate nu prea ai cum, pentru că toate se schimbă de la o săptămână la alta și nu se anunță la timp. Iar noi nu avem de unde să știm”, susține un comerciant din Deva.

Cei care nu au primit până acum vizita inspectorilor așteaptă și ei cu frica în sân inspecția. “La noi încă nu au ajuns în control, dar așteptăm să vină. Știu că trebuie să avem toate actele și marfa în regulă. Am auzit de pe la unii, de pe la alții că amenzile sunt foarte mari. Eu sper să fiu în regulă cu tot”, spune un alt comerciant devean.

Activitatea inspectorilor de la Antifraudă a început în urmă cu două luni, când au luat ființă și Direcțiile Regionale Antifraudă Fiscală. Aceste direcții, împărțite pe regiuni, nu pe județe, au devenit funcționale după desființarea Gărzilor Financiare.

main agrafa“Aria de competență a Direcției Antifraudă Fiscală se întinde pe patru județe, respectiv Hunedoara, Caraș Severin, Arad și Timișoara. În perioada 5 decembrie – 31 ianuarie au fost verificați circa 400 de contribuabili, din toate cele patru județe, am dat 420 de amenzi contravenționale în valoare totală de aproximativ patru milioane de lei. Din totalul acestora circa 20 la sută sunt date valabile pentru județul Hunedoara”, spune  Călin Vesa, inspector general adjunct Direcția Regională Antifraudă Fiscală 5 Deva.

Brigada Regională Antifraudă Fiscală 5, are sediul la Deva. Aici lucrează 60 de inspectori, care acționează în toate cele patru județe din subordine. Scopul lor este acela de a eradica evaziunea fiscală.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Desant antievaziune. Pe micii comercianţi inspectorii antifraudă îi sperie mai tare decât Garda Financiară

  1. sabau marius

    mergeti va rugam pe SPLAIUL NICOLAE TITULESCU ORAS. TIMISOARA ANRO CURTE DEZACTIVATA VIZAVI DE AUTOGARA AUTOTIM ANTRO CURYE DEZACTIVATA FARA SALA DE ASTEPTARE TOALETA CASA DE MARCATASI DESFASOARA OFIRMA FANTOMA DE TRANSPORT PERSOANE UNDE BILETELE NU SE ELIBEREAZA LA CASA DE BILETE CI LA SOFERII DE MICRROBUZE/AUTOBUZA DE SC. ALFASTAR IMPEX SRL ATENTIE!!!!!!! ACEASTA FIRMA ASIDESFASOARA ACTIVITATEA DEMAI BINE DE ZECE ANII NESTINGHERITI DECE OARE???? CINE AI TINE AN SPATE PE SC. ALFASTAR IMPEX SRL ACESTIA ELIBEREAZA DE CATRE SOFERII CARE URMEAZA SA PLECE AN CURSE SUNT NEFISCALE PANA CAND AI MAI TOLERATI /AI MAI FAVORIZATI ACEASTA SE NUMESTE EVAZIUNE FISCALA AN FORMA CONTINUATA GRUP INFRACTIONAL DOMNILOR POLITISTI PANA CAND???????? ???????

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă