Desant antievaziune. Pe micii comercianţi inspectorii antifraudă îi sperie mai tare decât Garda Financiară

Zeci de agenți economici din județ au prins frică de inspectorii antifraudă, care s-au pus pe controale amănunțite în ultima perioadă. Toate neregulile au fost sancționate drastic, iar unii comercianți au fost nevoiți să pună lacătul pe firmă

Inspectorii de la Antifraudă au luat la puricat agenții economici din județ și au dat amenzi în valoare de câteva sute de mii de lei. Dintre județele pe care Direcția Antifraudă 5 le are în subordine, cele mai multe nereguli au fost constatate pe raza județului Timiș, pe locul doi este Aradul și doar pe trei Hunedoara. Cele mai multe nereguli au fost legate de nefolosirea casei de marcat, dar s-a găsit și marfă fără acte. De asemenea, s-au găsit neconformități în contabilitate.

main

Amenda pentru cei care nu folosesc casa de marcat este de la 8000 de lei, plus suspendarea activității pentru o anumită perioadă de timp. Astfel că, zeci de agenţi economici s-au trezit cu Sequence 04.Still001afacerea închisă peste noapte. Deși sunt de acord că legea trebuie respectată, agenții economici sunt speriați de inspectori și consideră că aceștia ar trebui să fie mai indulgenți cu ei. “La noi au fost în control și au găsit și nereguli. Ne-au dat și amenzi. Oricum, să fii în regulă cu toate nu prea ai cum, pentru că toate se schimbă de la o săptămână la alta și nu se anunță la timp. Iar noi nu avem de unde să știm”, susține un comerciant din Deva.

Cei care nu au primit până acum vizita inspectorilor așteaptă și ei cu frica în sân inspecția. “La noi încă nu au ajuns în control, dar așteptăm să vină. Știu că trebuie să avem toate actele și marfa în regulă. Am auzit de pe la unii, de pe la alții că amenzile sunt foarte mari. Eu sper să fiu în regulă cu tot”, spune un alt comerciant devean.

Activitatea inspectorilor de la Antifraudă a început în urmă cu două luni, când au luat ființă și Direcțiile Regionale Antifraudă Fiscală. Aceste direcții, împărțite pe regiuni, nu pe județe, au devenit funcționale după desființarea Gărzilor Financiare.

main agrafa“Aria de competență a Direcției Antifraudă Fiscală se întinde pe patru județe, respectiv Hunedoara, Caraș Severin, Arad și Timișoara. În perioada 5 decembrie – 31 ianuarie au fost verificați circa 400 de contribuabili, din toate cele patru județe, am dat 420 de amenzi contravenționale în valoare totală de aproximativ patru milioane de lei. Din totalul acestora circa 20 la sută sunt date valabile pentru județul Hunedoara”, spune  Călin Vesa, inspector general adjunct Direcția Regională Antifraudă Fiscală 5 Deva.

Brigada Regională Antifraudă Fiscală 5, are sediul la Deva. Aici lucrează 60 de inspectori, care acționează în toate cele patru județe din subordine. Scopul lor este acela de a eradica evaziunea fiscală.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Desant antievaziune. Pe micii comercianţi inspectorii antifraudă îi sperie mai tare decât Garda Financiară

  1. sabau marius

    mergeti va rugam pe SPLAIUL NICOLAE TITULESCU ORAS. TIMISOARA ANRO CURTE DEZACTIVATA VIZAVI DE AUTOGARA AUTOTIM ANTRO CURYE DEZACTIVATA FARA SALA DE ASTEPTARE TOALETA CASA DE MARCATASI DESFASOARA OFIRMA FANTOMA DE TRANSPORT PERSOANE UNDE BILETELE NU SE ELIBEREAZA LA CASA DE BILETE CI LA SOFERII DE MICRROBUZE/AUTOBUZA DE SC. ALFASTAR IMPEX SRL ATENTIE!!!!!!! ACEASTA FIRMA ASIDESFASOARA ACTIVITATEA DEMAI BINE DE ZECE ANII NESTINGHERITI DECE OARE???? CINE AI TINE AN SPATE PE SC. ALFASTAR IMPEX SRL ACESTIA ELIBEREAZA DE CATRE SOFERII CARE URMEAZA SA PLECE AN CURSE SUNT NEFISCALE PANA CAND AI MAI TOLERATI /AI MAI FAVORIZATI ACEASTA SE NUMESTE EVAZIUNE FISCALA AN FORMA CONTINUATA GRUP INFRACTIONAL DOMNILOR POLITISTI PANA CAND???????? ???????

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj