Depozit logistic în șantier, în Parcul Industrial Călan

O investiție de opt milioane de euro se derulează în Parcul Industrial Călan, construit după ecologizarea terenurilor pe care au funcționat mai multe secții din fostul combinat „Victoria”.

O companie din județul Cluj construiește un depozit de mărfuri pe o suprafață de 6,7 hectare, lucrările urmând să fie finalizate în acest an, informează Consiliul Județean Hunedoara. Un hypermarket din Deva va fi principalul beneficiar al depozitului.

Investiția se ridică la opt milioane de euro și va aduce în 2021, circa 50 de locuri de muncă, urmând ca anul următor, în noua hală să mai fie disponibile alte 100 de locuri de muncă. Poziția parcului industrial, aflat la circa 10 kilometri de nodul rutier din Simeria Veche al Autostrăzii A1 și de viitoarea magistrală feroviară construită pentru trenuri cu viteze superioare, dar și în imediata vecinătate a DN 66 și a căii ferate Simeria – Călan au atras în ultimii ani interesul mai multor investitori.

Din 2016, pe o suprafaţă de 40 de hectare din ruinele fostei uzine a oraşului Călan a fost inaugurat un parc industrial, în urma unei investiţii a cărei valoare a fost de circa 40 de milioane de lei. Finanţarea a fost asigurată de administraţia locală din Călan, Consiliul Judeţean Hunedoara şi Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013.

Foto: zhd.ro

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului