Demers pentru ca Spitalul municipal Hunedoara să nu mai rămână „unitate Covid 19”

676

Potrivit reprezentanților Primăriei Hunedoara, Direcția de Sănătate Publică Hunedoara a întocmit și a transmis către Ministerul Sănătății o adresă prin care se propune oficial ca Spitalul municipal Hunedoara să redevină „spital suport COVID”, statut pe care l-a avut de la începutul anului trecut până în urmă cu două luni.

Din 20 noiembrie 2020, spitalul municipal a devenit, prin Ordin al ministrului sănătății, „spital Covid 19”, destinat pacienților cu noul coronavirus. „Spitalul Municipal Hunedoara s-a achitat foarte bine de sarcinile sale, ca spital Covid 19. Nu ne rămâne decât să sperăm că Ministerul Sănătății va aproba cât mai curând propunerea înaintată oficial de către Prefectura Hunedoara și de Direcția de Sănătate Publică, astfel încât să putem trata aici și patologiile non-Covid 19, la fel cum am făcut până pe 20 noiembrie anul trecut”, a declarat Radu Budae, managerul unității sanitare.

De două luni, Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara are statutul de unitate medicală COVID. Aici sunt trataţi, cu excepţia pacienţilor Secţiei de Dializă şi Oncologie, numai bolnavi diagnosticaţi cu noul coronavirus. De asemenea, Ambulatoriul a rămas deschis pacienţilor, indiferent de afecţiunile acestora.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.