Delir politic, marca PSD. Preoţii ortodocşi, vinovaţii lui Nistor pentru înfrângerea lui Ponta

Întotdeauna, un politician puternic se recunoaște după eleganța cu care acceptă înfrângerea. Nu este cazul lui Laurențiu Nistor, liderul PSD Hunedoara, care, deși s-a ferit suspect de întâlnirile cu presa în campania pentru turul doi al prezidențialelor, punând la înaintare alți oameni din partid, acum dă vina pe preoți și turiști pentru eșecul electoral extrem de drastic

delirum

Într-o încercare delirantă de a se scoate batistă albă după o înfrângere politică, Laurențiu Nistor a emis ieri o serie de declarații publice care, dincolo de tristețea de a vedea astfel de abordări copilărești, sunt de un hilar greu de imaginat. Nu o să comentăm foarte mult aceste declarații, deoarece ele sunt suficient de relevante pentru ceea ce dorim să scoatem în evidență.

 

„Venii și colorai rezultatele!”

Ca într-un spectacol derutant, primul act. „Nu am avut când să fac o analiză. Luni dimineața am plecat la București, am venit azi noapte, azi dimineață venii și colorai rezultatele. Am văzut câți de mulți au dorit să viziteze și județul Hunedoara: 20.685 de turiști în județul Hunedoara. Urmează ca săptămâna viitoare să facem un comitet executiv, în care să organizăm fiecare organizație în parte. Pentru că sunt organizații care, poate, au și vina lor, dar sunt organizații care, chiar dacă au pierdut, nu prea au vina lor (sic!)”, a declarat Laurențiu Nistor.

 

„Votați cu Iohannis că altfel Ăl de Sus vă dă în cap!”

Liderul PSD, uitând brusc faptul că grosul ideilor de campanie folosite în sprijinul lui Victor Ponta au fost legate de ortodoxie, de Biserica Ortodoxă Română, uitând de activiștii care făceau propagantă sub pulpana vizitei în Deva a însuși Patriarhului BOR, spune acum că preoții ar fi cei care i-au vândut pe social-democrați – facem abstracție de faptul că social-democrația a avut dragoste de biserică mai degrabă când a fost nevoie de imagine, populism și electorat. Afirmații fără acoperire, cu atac abuziv asupra preoților hunedoreni.

„Când mă gândesc că un preot ortodox, ca să spun așa, umbla cu Biblia în buzunar și mergea din casă în casă (în campanie, n.r.) și punea cetățenii să spună: votați cu Iohannis că altfel Ăl de Sus vă dă în cap! Mi-e jenă să îi dau numele… am informat Patriarhia despre aceste treburi…  au fost patru asemenea, pe care i-am depistat, patru pe care i-am depistat… au umblat din casă în casă și, chiar unde avem un primar foarte bun, au reușit să termine cu 50,9 – eu așa știu, clar. Reclamațiile la Patriarhie au fost făcute de oamenii în drept, primarii sau… Peste un timp o să vă spun… o să vină, poate, primarii, să vă spună, eu nu vreau să bag vrajbă între biserică…  între primar, preot și cetățean… dar e bine să arunc (informația, n.r.)”, a spus liderul PSD jurnaliștilor care, totuși, doreau să afle cine sunt „ortodocșii vânzători de Ponta”.

 

Și unde au câștigat au fost vânduți…

Cea mai halucinantă dintre declarațiile lui Nistor este aceea că marele turism electoral a avut loc în zonele unde Victor Ponta a primit cel mai bun scor: municipiul Petroșani și județul Gorj: „La municipiul Petroșani, (turiștii presupus a fi electorali, n.r.) au vrut să vadă biserici iluminate noaptea și au venit 878 de oameni pe liste suplimentare, iar după ce au vizitat bisericile bine iluminate, autocarele s-au oprit la OMV și au luat ceva sandvișuri de drum, după care s-au îndreptat spre Gorj. Și acest lucru l-am dat la 112 și la Gorj, că vor avea musafiri…”. Fără comentarii suplimentare, așa cum am promis.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru