Degradarea continuă. Drumul judeţean Hunedoara – Deva, invadat de camioanele cu zgură

Lunile următoare se anunţă şi mai grele pentru participanţii la trafic, deoarece au început transporturile de materiale spre şantierul autostrăzii

hunedoara

Zilnic, sute de camioane încărcate cu zgură şi pământ pornesc de pe haldele Hunedoarei spre şatierul autostrăzii, pe un drum judeţean, 687, aflat deja într-o stare precară.

Taxă atacată de prefect

De aproape un deceniu, şoseaua care leagă municipiile Hunedoara şi Deva nu a mai fost restaurată în totalitate. Au avut loc doar lucrări de întreţinere şi reparaţii, care s-au dovedit insuficiente pentru a îmbunătăţi starea celui mai tranzitat drum judeţean. Numărul mare al camioanelor cu zgură ce folosesc şoseaua va duce la degradarea accentuată a carosabilului, spun specialiştii în construcţii, iar acest lucru se va resimţi în special în lunile de vară. În 2013, Consiliul Judeţean Hunedoara a instituit un regulament potrivit căruia proprietarii maşinilor grele, cu încărcătura de peste 5,5 tone pe ax, care folosesc drumurile judeţene, trebuiau să plătească o taxă suplimentară de drum. Prefectura Hunedoara a intervenit şi a atacat decizia în justiţie, din cauza unor neclarităţi în formularea hotărârii adoptate de autorităţile judeţene. Recent, Tribunalul Hunedoara s-a pronunţat faţă de cererea prefectului de anulare a hotărârii Consiliului Judeţean Hunedoara nr. 237/29.11.2013 care viza introducerea taxei suplimentare pentru autovehiculele care folosesc drumurile judeţene şi depăşesc încărcătura maximă admisă. A admis acţiunea formulată de reclamantul Prefectul Judeţului Hunedoara în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Judeţean Hunedoara şi a anulat regulamentul Consiliului Judeţean, decizia putând fi atacată cu recurs.

Cel mai devreme la anul

Potrivit autorităţilor judeţene, drumul judeţean 687 Deva (Sântuhalm) – Hunedoara – Călan va intra în reabilitare cel mai devreme în anul 2016.

„Proiectul de modernizare a acestui tronson este una din priorităţile Consiliului Judeţean Hunedoara, pentru 2016, alături de cel de modernizare al drumului judeţean pe culoarului Nord, în paralel cu autostrada, pe tronsonul Ilia – Şoimuş – Geoagiu”, a precizat Dorin Gligor, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Şoseaua în lungime de aproximativ 30 de kilometri, traversează municipiul Hunedoara şi este considerată unul dintre drumurile judeţene cele mai periculoase. În toamna anului 2014, Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat studiul de fezabilitate pentru proiectul de modernizare al DJ 687. Pe acest tronson vor fi amenajate, conform proiectului CJ Hunedoara, cinci giratorii, la Sântuhalm, Macon, Cristur, Peştiş şi Mânărău. Proiectul prevede şi lărgirea drumului pe câte două benzi pe sens pe toată lungimea sa, plus un acostament de 75 de centimetri. De la Sântuhalm la Hunedoara va fi amplasat şi un separator de sensuri din beton. Investiţia este estimată la 40 de milioane de euro, iar autorităţile judeţene speră să o realizeze prin fonduri de la Uniunea Europeană. De asemenea, în următoarele săptămâni, o porţiune de 2,3 kilometri de pe această şosea, pe raza municipiului Huendoara, va intra în reabilitare, printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Investiţia se ridică la 10,6 milioane de lei. (Daniel Guţă)

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Degradarea continuă. Drumul judeţean Hunedoara – Deva, invadat de camioanele cu zgură

  1. Nicolae

    Nici o problema ! Intr-un an nu se va mai transporta nimic ! Peste 60 de kilometrii nu mai e economic ! Intrebarea e pe Hunedoara Calan ce se transporta de arata ca Valurile Dunarii ? Hunedoara ramane cu drumul nemodernizat si fara acces direct la autostrada ?
    Multumim Consiliullui Judetean ! Multumim primarilor ! 🙁

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum s-a lucrat la noua șosea din munții Parâng         Superstarul care a dansat gol pușcă în Sarmizegetusa Regia se întoarce: „Am făcut haka în onoarea dacilor”         Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident