Declinul pieței agroalimentare Dunărea nu a putut fi oprit. Ce se întâmplă cu complexul comercial

619

În anii 2000, aproape două milioane de euro au fost investiți de municipalitate pentru construcția complexului Dunărea, pe locul vechii piețe cu același nume din Hunedoara.

Piața agroalimentară a fost inaugurată în 2006, însă nu s-a bucurat de popularitate în competiția cu noile supermarketuri deschise în acei ani în municipiu. Tarabele și spațiile comerciale au atras tot mai puțini clienți, iar numărul comercianților s-a redus de la an la an. Cinci comercianți mai vindeau mărfurile în complexul Dunărea, iar municipalitatea a decis ca aceștia să fie mutați, fie în piața volantă din vecinătate – de obicei ocupată vara de vânzătorii de pepeni, fie, dacă vor, la Piața Obor. Spațiile de la etajul clădirii rămân sedii pentru Direcția de Asistență Socială și Poliția Locală.

„Nu putem obliga pe nimeni să vândă aici, câtă vreme clienții sunt obișnuiți să meargă pentru cumpărături în Piața Obor. Acolo este un complex mai mare, vin comercianți din tot județul și, pe timpul verii, din județele din sudul țării. Este normal ca hunedorenii să își dorească să aibă de unde alege. Și aleg să meargă în Piața Obor”, afirmă primarul Dan Bobouțanu.

Clădirea complexului comercial Dunărea va intra în reparații, pentru că ploaia trece prin acoperiș. De asemenea, instalațiile electrice vor fi refăcute. Între timp, reprezentanții primăriei vor căuta soluții de refuncționalizare a clădirii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.