DECIZIE DEFINITIVĂ. Cristian Resmeriță a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul în care senatorul Cristian Resmeriţă, fost deputat PSD, dar şi primar al Lupeniului, a contestat conflictul de interese administrativ reclamat de Agenţia Naţională de Integritate, după ce şi-a angajat fratele la cabinetul său parlamentar.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins recursul înaintat de senatorul PSD Cristian Resmeriţă faţă de sentinţa prin care Curtea de Apel Alba Iulia a confirmat că acesta s-a aflat în conflict de interese administrativ. „Instanţa a respins recursul declarat de Cristian Resmeriţă ca nefondat”, a informat, joi, ÎCCJ. Cristian Resmeriţă nu a comentat decizia instanţei.

În 2015, Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese, în cazul lui Cristian Resmeriţă, la acea vreme deputat. „Cornel Cristian Resmeriţă a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de deputat, a încheiat contractul civil nr. 529/2009, prin care fratele său, Lucian Marius Resmeriţă, a fost angajat în funcţia de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, Judeţul Hunedoara. Beneficiul patrimonial obţinut în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012 de către Lucian Marius Resmeriţă, fratele lui Cornel Cristian Resmeriţă, a fost de 56.876 Lei (aprox. 12.640 Euro)”, informa Agenţia Naţională de Integritate.

Cristian Resmeriţă a contestat decizia ANI la Curtea de Apel Alba Iulia şi a solicitat anularea raportului de evaluare nr.995/G/II/12.01.2015 întocmit de Inspecţia de integritate din cadrul A.N.I.

„În ce priveşte analizarea pe fond a elementelor conflictului de interese se constată că la încheierea şi executarea contractului civil nr.529/19.01.2009 reclamantul Resmeriţă Crisian deţinea funcţia de deputat în Parlamentul României, începând cu data de 19.12.2008, conform Hotărârii Camerei Deputaţilor nr. 40/19.12.2008,privind validarea mandatelor deputaţilor aleşi la data de 30 noiembrie 2008 şi respectiv, Hotărârii Camerei Deputaţilor nr. 45/20.12.2012, privind validarea mandatelor deputaţilor aleşi la data de 09 decembrie 2012, fiind ales în Circumscripţia electorală nr. 22 Hunedoara. În această calitate a participat prin actul de dispoziţie în calitatea sa de parlamentar exprimându-şi voinţa de a încheia contractul ,acest contract a generat un folos patrimonial pentru ruda sa de gradul II , constând în aceea că în baza contractului prestatorul a fost remunerat în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012 cu suma de 56.876 lei,conform informaţiilor transmise de Camera Deputaţilor şi Serviciul Fiscal Municipal Petroşani , încât se pune în evidenţă un interes personal de natură patrimonială, care a influenţat îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative parlamentarului. Interesul de natură patrimonială a fost identificat ca fiind cel de mărire al patrimoniului familiei prin obţinerea de către fratele reclamantului a unor beneficii patrimoniale care nu puteau fi realizate decât prin decizia parlamentarului de a încheia contractul,,decizie care, dat fiind gradul de rudenie dintre părţi, presupune încălcarea principiului imparţialităţii în exercitarea funcţiei de demnitate publică”, constatau magistraţii, în decizia de respingere a acţiunii depuse de Cristian Resmeriţă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara