DECIZIE DEFINITIVĂ. Cristian Resmeriță a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul în care senatorul Cristian Resmeriţă, fost deputat PSD, dar şi primar al Lupeniului, a contestat conflictul de interese administrativ reclamat de Agenţia Naţională de Integritate, după ce şi-a angajat fratele la cabinetul său parlamentar.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins recursul înaintat de senatorul PSD Cristian Resmeriţă faţă de sentinţa prin care Curtea de Apel Alba Iulia a confirmat că acesta s-a aflat în conflict de interese administrativ. „Instanţa a respins recursul declarat de Cristian Resmeriţă ca nefondat”, a informat, joi, ÎCCJ. Cristian Resmeriţă nu a comentat decizia instanţei.

În 2015, Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese, în cazul lui Cristian Resmeriţă, la acea vreme deputat. „Cornel Cristian Resmeriţă a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de deputat, a încheiat contractul civil nr. 529/2009, prin care fratele său, Lucian Marius Resmeriţă, a fost angajat în funcţia de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, Judeţul Hunedoara. Beneficiul patrimonial obţinut în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012 de către Lucian Marius Resmeriţă, fratele lui Cornel Cristian Resmeriţă, a fost de 56.876 Lei (aprox. 12.640 Euro)”, informa Agenţia Naţională de Integritate.

Cristian Resmeriţă a contestat decizia ANI la Curtea de Apel Alba Iulia şi a solicitat anularea raportului de evaluare nr.995/G/II/12.01.2015 întocmit de Inspecţia de integritate din cadrul A.N.I.

„În ce priveşte analizarea pe fond a elementelor conflictului de interese se constată că la încheierea şi executarea contractului civil nr.529/19.01.2009 reclamantul Resmeriţă Crisian deţinea funcţia de deputat în Parlamentul României, începând cu data de 19.12.2008, conform Hotărârii Camerei Deputaţilor nr. 40/19.12.2008,privind validarea mandatelor deputaţilor aleşi la data de 30 noiembrie 2008 şi respectiv, Hotărârii Camerei Deputaţilor nr. 45/20.12.2012, privind validarea mandatelor deputaţilor aleşi la data de 09 decembrie 2012, fiind ales în Circumscripţia electorală nr. 22 Hunedoara. În această calitate a participat prin actul de dispoziţie în calitatea sa de parlamentar exprimându-şi voinţa de a încheia contractul ,acest contract a generat un folos patrimonial pentru ruda sa de gradul II , constând în aceea că în baza contractului prestatorul a fost remunerat în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012 cu suma de 56.876 lei,conform informaţiilor transmise de Camera Deputaţilor şi Serviciul Fiscal Municipal Petroşani , încât se pune în evidenţă un interes personal de natură patrimonială, care a influenţat îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative parlamentarului. Interesul de natură patrimonială a fost identificat ca fiind cel de mărire al patrimoniului familiei prin obţinerea de către fratele reclamantului a unor beneficii patrimoniale care nu puteau fi realizate decât prin decizia parlamentarului de a încheia contractul,,decizie care, dat fiind gradul de rudenie dintre părţi, presupune încălcarea principiului imparţialităţii în exercitarea funcţiei de demnitate publică”, constatau magistraţii, în decizia de respingere a acţiunii depuse de Cristian Resmeriţă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu