Debranşări în “Sărăcie”

Aproape jumătate din populaţia celui mai sărac cartier al municipiului Petroşani, Saşa, a rămas fără apă potabilă din cauza datoriilor foarte mari înregistrate către operatorul de apă şi canal, ApaServ Valea Jiului SA.

2013-06-27 10.20.11Facturi de sute sau chiar de mii de lei  neachitate şi branşamente ilegale. Asta au descoperit echipele ApaServ Valea JIului SA care au fost joi dimineaţa în cartierul Saşa din Petroşani într-o nouă acţiune de debranşare a rău-platnicilor. “Am făcut citiri de apometre, identificarea rău – platnicilor, identificarea  branşamentelor ilegale, acţiuni care conduc la recuperarea creanţelor. În procent de aproximativ 30% oamenii au înţeles şi încheie angajament de plată, care nu au înţeles şi refuză plata şi să discute cu noi am trecut la debranşarea de la serviciul efectuat de noi. Avem 22 de familii, care au o restanţă de aproximativ 29.000 de lei”, a declarat Cristian Ionică, şef Departament Producţie la ApaServ Valea Jiului SA.

Prea săraci ca să plătească

În total, în cartierul Saşa sunt 54 de abonaţi, majoritatea oameni săraci, fără nicio sursă de venit sau cu pensii atât de mici încât, spun ei, nu le ajung să plătească şi utilităţile. “Am 300 de lei pensie şi o grămadă de boli. Nu are cine să mă ajute, că nu am pe nimeni cu mine în casă, în afară de o pisică şi un câine.  Numai medicamentele mă costă 200 de lei, că am cu inima, am paralizie, tensiune mare, diabet”, a spus o localnică de 76 de ani. Din fericire, femeia nu a rămas fără apă, pentru că avea o datorie de circa 80 de lei, din care 30 de lei a achitat pe loc. Alţii, în schimb, nu au fost al fel de norocoşi, pentru că facturile neachitate se cifrau la sute sau chiar mii de lei, iar alţii au fost prinşi cu branşamente ilegale, care le asigurau apa potabilă deşi figurau ca debranşaţi. Cei mai mulţi localnici din Saşa spun că i-ar ajuta dacă ar primi ajutor de la Primărie, sub formă de subvenţie pentru apa potabilă, însă pentru unii acest lucru este imposibil, pentru că nu au acte de proprietate pe terenurile unde locuiesc.

Acţiunile de acest fel vor continua în toată Valea Jiului, astfel încât operatorul de apă şi canal să îşi poată recupera creanţele.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt + șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru