De Ziua Poliției Române. Dacian Vonu, polițistul anului

Poliția municipiului Deva a fost desemnată cea mai bună subunitate de poliție. Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a fost declarat ”Colectivul anului”, iar ”polițistul anului” este subcomisarul Dacian Vonu, din cadrul Serviciului Investigații Criminale. Distincțiile au fost acordate în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Poliției Române.

Ziua Poliției Române a fost sărbătorită, vineri, și la Deva, unde polițiști din întreg județul s-au întâlnit pentru a marca 195 de ani de existență a acestei instituții.

Manifestările au debutat prin oficierea, la Monumentul Poliţistului Român (aflat în incinta I.P.J. Hunedoara), a unei slujbe religioase de pomenire a tuturor poliţiştilor români căzuţi la datorie, pentru apărarea legii.  Evenimentul a continuat în sala Spiru Haret a Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, unde, în prezenţa oficialităţilor locale şi a reprezentanţilor instituţiilor partenere, au fost premiaţi poliţiştii sau echipele care au câştigat diferitele competiţii sportive organizate cu prilejul Zilei Poliţiei Române.

Festivitatea a continuat cu  avansarea, la gradul profesional următor, la termen sau înainte de termen, a 136 de ofiţeri şi agenţi de poliţie şi depunerea jurământului de credinţă a 7 ofiţeri de poliţie specialişti încadraţi în urma promovării examenului din sursă externă şi a culminat cu desemnarea cel mai bun colectiv de poliţişti, a celei mai bune subunităţi de poliţie şi a poliţistului anului.

În discursul său, inspectorul șef al IPJ Hunedoara, Liviu Dumitru, a făcut referire și la ”atacuri” cărora polițiștii trebuie să le facă față, amintind, printre altele, și de știrile care i-au transformat în ”vedete” pe unii dintre polițiștii hunedoreni.

”Spasmele sociale se reverberează în totalitate în activitatea Poliției. Uneori, însuși sistemul polițienesc este supus unor atacuri cărora trebuie să le facă față și care îl pot clătina din temelii.  Pentru că loviturile date unui sistem ca cel pe care îl reprezentăm nu își produc efectele pe loc. Însă, pe termen lung, loviturile încasate conduc la erodarea autorității și a fermității care trebuie să caracterizeze orice structură de bază a statului de drept. Știm cu toții că nu este drept ca o știre care vizează un simplu cetățean să crească ratingul unor televiziuni doar pentru faptul că acesta este polițist – indiferent cât de îmbrăcat este! Știm că impactul unor știri negative este amplificat de calitatea de polițist pe care unul din protagoniști poate să o aibă! Știm că nu putem spera la recunoștința celor care, în loc să realizeze sacrificiul polițistului care s-a implicat total în rezolvarea problemelor lor, se mulțumesc să aprecieze că ”nu și-au făcut decât datoria, pentru asta sunt plătiți”! Dar mai știm că noi am ales asta! Că am jurat că vom respecta regulile care caracterizează un stat de drept. Dacă noi nu am face-o, ar dispărea și statul de drept”, a menționat Liviu Dumitru.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu