De Ziua Poliției Române. Dacian Vonu, polițistul anului

Poliția municipiului Deva a fost desemnată cea mai bună subunitate de poliție. Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a fost declarat ”Colectivul anului”, iar ”polițistul anului” este subcomisarul Dacian Vonu, din cadrul Serviciului Investigații Criminale. Distincțiile au fost acordate în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Poliției Române.

Ziua Poliției Române a fost sărbătorită, vineri, și la Deva, unde polițiști din întreg județul s-au întâlnit pentru a marca 195 de ani de existență a acestei instituții.

Manifestările au debutat prin oficierea, la Monumentul Poliţistului Român (aflat în incinta I.P.J. Hunedoara), a unei slujbe religioase de pomenire a tuturor poliţiştilor români căzuţi la datorie, pentru apărarea legii.  Evenimentul a continuat în sala Spiru Haret a Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, unde, în prezenţa oficialităţilor locale şi a reprezentanţilor instituţiilor partenere, au fost premiaţi poliţiştii sau echipele care au câştigat diferitele competiţii sportive organizate cu prilejul Zilei Poliţiei Române.

Festivitatea a continuat cu  avansarea, la gradul profesional următor, la termen sau înainte de termen, a 136 de ofiţeri şi agenţi de poliţie şi depunerea jurământului de credinţă a 7 ofiţeri de poliţie specialişti încadraţi în urma promovării examenului din sursă externă şi a culminat cu desemnarea cel mai bun colectiv de poliţişti, a celei mai bune subunităţi de poliţie şi a poliţistului anului.

În discursul său, inspectorul șef al IPJ Hunedoara, Liviu Dumitru, a făcut referire și la ”atacuri” cărora polițiștii trebuie să le facă față, amintind, printre altele, și de știrile care i-au transformat în ”vedete” pe unii dintre polițiștii hunedoreni.

”Spasmele sociale se reverberează în totalitate în activitatea Poliției. Uneori, însuși sistemul polițienesc este supus unor atacuri cărora trebuie să le facă față și care îl pot clătina din temelii.  Pentru că loviturile date unui sistem ca cel pe care îl reprezentăm nu își produc efectele pe loc. Însă, pe termen lung, loviturile încasate conduc la erodarea autorității și a fermității care trebuie să caracterizeze orice structură de bază a statului de drept. Știm cu toții că nu este drept ca o știre care vizează un simplu cetățean să crească ratingul unor televiziuni doar pentru faptul că acesta este polițist – indiferent cât de îmbrăcat este! Știm că impactul unor știri negative este amplificat de calitatea de polițist pe care unul din protagoniști poate să o aibă! Știm că nu putem spera la recunoștința celor care, în loc să realizeze sacrificiul polițistului care s-a implicat total în rezolvarea problemelor lor, se mulțumesc să aprecieze că ”nu și-au făcut decât datoria, pentru asta sunt plătiți”! Dar mai știm că noi am ales asta! Că am jurat că vom respecta regulile care caracterizează un stat de drept. Dacă noi nu am face-o, ar dispărea și statul de drept”, a menționat Liviu Dumitru.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara