De mâine, amenzi usturătoare pentru şoferii indisciplinaţi în trafic

Vorbitul la telefon, transportarea minorilor în autovehicule, fără a avea scaune speciale și omologate, vor fi taxate dur de polițiștii rutieri. Astăzi, modificările Codului Rutier, au intrat în vigoare, iar oamenii legii vor fi mai blânzi, pentru început. Aceștia vor fi prezenți în trafic, și vor informa conducătorii auto despre noile prevederi legale, după care vor trece și la aplicarea sancțiunilor, în caz de nerespectare a legii

modificari DSC_0318

Gata cu boieria în trafic. Nici până acum conducătorii auto nu au fost iertați atunci când au încălcat anumite reguli de circulație, însă de de astăzi au intrat în vigoare noi modificări și amenzi mai mari. Vorbitul la telefon în timpul condusului unui autovehicul sau nepurtarea centurii de siguranţă va atrage amendă de 1.600 de lei, de 10 ori mai mult ca amenzile de până acum. Cei care vor fi mai mult în vizorul oamenilor legii, vor fi cei care transportă copii în autoturism și nu au scaune speciale.

modificari poza ziar marius roman„Așa cum a fost publicat și în Monitorul Oficial, prin Ordonanța 11 din 2014, s-a modificat Codul Rutier. Copiii în vârstă de până la treiani nu pot fi transportați în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță, cu excepția autovehiculelor destinate transportului public de persoane, precum și a taxiului, dacă în acestea din urmă ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din față. În aceste situaţii, transportul se realizează sub supravegherea unei persoane, alta decât conducătorul auto”, a declarat inspector principal Marius Roman – Serviciul de Poliție Rutieră Hunedoara. Cei care nu vor respecta aceste lucruri vor fi amendați cu trei puncte de penalizare și de la patru la cinci puncte de amendă.


Nu plătești amenda, rămâi fără permis

Totuși, oamenii legii nu vor aplica de mâine amenzi, ci vor încerca să îi informeze pe conducătorii auto despre noile modificări. Şoferii care vor trece pe culoarea roşie a semaforului vor fi sancţionaţi cu amenzi de 4.000 de lei. Conducătorii auto care nu îşi vor plăti amenzile de circulaţie vor rămâne fără permis. Totodată, depăşirea limitei de viteză cu 51 până la 60 de kilometri pe oră se sancţionează cu amenzi cuprinse între 720 şi 1.600 de lei. În plus, se ridică şi permisul de conducere pentru 90 de zile. În cazul depăşirii limitei de viteză cu peste 60 de kilometri pe oră, se aplică amenzi cuprinse între 1.680 şi 4.000 de lei, plus suspendarea permisului de conducere pentru 180 zile. De asemenea, centura de siguranţă va deveni absolut obligatorie şi pentru pasagerii de pe bancheta din spate. (Petronela Tămaş)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!