Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie

Constructorii care au lucrat la Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, cei 21 de kilometri de autostradă între Ilia și Holdea au făcut lucrări „la mâna a doua”, iar în acest moment tronsonul rutier din vestul țării nu poate fi dat în folosință, a declarat, joi, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, în urma unei vizite pe autostradă.

Ministrul, însoțit de Sorin Scarlat, directorul general al Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) i-a invitat pe jurnaliști să ia la pas împreună cu el sectoarele unde CNAIR a reclamat neconformități. Au prezentat locurile unde autostrada prezintă denivelări, unde s-au constatat defecte la construcția podurilor și podețelor, zonele în care infiltrațiile de apă din terenul de sub autostradă nu ar fi fost gestionate corect și cele în care scurgerile au creat ravene și șanțuri în terasament. În total 49 de „puncte critice”, susține acesta, marcate cu panouri informative.

„Sunt probleme la evacuarea apelor, constructorii nu și-au făcut lucrările așa cum au trebuit, sunt probleme la structuri și sunt probleme la corpul autostrăzii. Cea mai gravă problemă este la nodul rutier Holdea, unde crăpătura care și-a făcut apariția la începutul săptămânii trecute ușor, ușor ia amploare”, a declarat ministrul Răzvan Cuc, arătând spre fisura întinsă pe circa 15 metri din asfalt, într-o zonă pe care nu se va circula în următorii 4 – 5 ani, până la finalizarea Lotului 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva. „Nimeni nu este atât de nebun încât să nu deschidă o autostradă, dar noi, în România, nu ne dorim lucrări second-hand și vrem ca ele să fie foarte bine realizate”, a mai precizat ministrul Răzvan Cuc.

Antreprenorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva au solicitat încă din 12 august 2019 recepția lucrărilor pe cei 21 de kilometri, construiți în perioada 2014 – 2019, și au susținut că neconformitățile reclamate de-a lungul timpului au fost remediate, iar autostrada este perfect circulabilă.

CNAIR efectuează în aceste zile o expertiză pe Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, a cărei finalizare este așteptată până la sfârșitul lunii septembrie. Apoi, Compania va decide cum unde se va interveni pentru remedierea deficiențelor. „O soluție este să putem executa în regie proprie aceste lucrări, impuse de exert, iar a doua soluție este să găsim un antreprenor specializat pentru a le realiza”, spune Sorin Scarlat, directorul general al CNAIR. Reparațiile vor fi făcute din fondurile de aproape 90 de milioane de lei oprite, ca garanție și penalități, de la constructori, mai spune ministrul Răzvan Cuc.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șase + 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit