Dascăli condamnați pentru purtare abuzivă. Ce s-a întâmplat într-o școală din județul Hunedoara

2444

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat sentința definitivă în dosarul în care mai mulți angajați ai unei școli din Vața de Sus (județul Hunedoara) au fost judecați pentru purtare abuzivă.

Adriana Coza a primit o pedeapsă cumulată de 7.133 lei amendă penală pentru purtarea abuzivă față de trei elevi, aplicarea amenzii urmând să fie amânată pe un termen de supraveghere de doi ani.

Adrian Marinel Coza a primit o amendă penală de 3.200 lei, pentru lovire și alte violențe, în care victima a fost un elev, aplicarea amenzii fiind, de asemenea, amânată pentru un termen de supraveghere de doi ani.

Adrian Mihuț a primit o pedeapsă cumulată de 6.667 lei amendă penală pentru purtarea abuzivă față de doi elevi, aplicarea amenzii urmând să fie amânată pe un termen de supraveghere de doi ani.

Cei trei vor trebui să achite despăgubiri în valoare totală de 6.500 de lei către familiile elevilor. Sentința, dată vineri, 17 septembrie, de Curtea de Apel Alba Iulia, este definitivă.

În 2016, o anchetă penală a început la Şcoala Gimnazială din comuna Vaţa de Jos, unde părinţii unui elev de 12 ani au reclamat că acesta ar fi fost agresat de dascăli şi că în unitatea de învăţământ o încăpere unde se petreceau agresiunile era denumită „camera de tortură” a condus la o anchetă extinsă. Acuzațiile, susținute și de alți părinți, au fost îndreptate împotriva Adrianei Coza – directoare la acea vreme a unității școlare, a șoferului școlii, Adrian Coza, și a profesorului de informatică, Adrian Mihuț – fiul directoarei. Cei trei au negat acuzațiile.

Comentarii FB

comentarii


TAG


One thought on “Dascăli condamnați pentru purtare abuzivă. Ce s-a întâmplat într-o școală din județul Hunedoara

  1. Szk

    Cititi mai bine site.ul instantelor si o sa vedeti ca, condamnarea a fost anulată. Mai exact, amenzile au fost amânate, deci nu le vor achita.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.