Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului

Cel mai mare festval dedicat istoriei antice a românilor a avut loc la sfârșitul săptămânii la poalele Măgurii Uroiului. DacFest s-a aflat la cea de-a zecea ediție și a adunat peste 200 de participanți, membrii ai asociaților dedicate promovării istoriei, și câteva mii de curioși.

Oaspeții primiți pe platoul care se întinde pe Valea Mureșului, sub stâncile fostei cariere de andezit a dacilor, au fost invitați să intre în atmosfera în care trăiau anticii. Au putut vedea cum arătau taberele militare romane și cum trăiau și munceau dacii, roxolanii, sarmații și alte triburi care în Antichitate populau ținuturi din actuala Românie. Punctul de atracție al festivalului au fost bătăliile reconstituite dintre daci și romani, însă turiști au putut asista la numeroasele ateliere, la reconstituiri ale unor evenimente antice și la concerte. Sâmbătă, după lăsarea întunericului, ielele au dansat în jurul focului de tabără de la poalele Măgurii Uroiului.

„Este a zecea ediție a DacFest-ului, iar de cinci ani venim la Măgura Uroiului. Este cel mai mare festival pe care l-am făcut vreodată, cu aproape 300 de personaje din istorie, cu daci, romani, sarmați, germanici, cu o mulțime de ateliere, inclusiv, în premieră, facem extracție de minereu și o reconstrucție după un drum roman, cu oaspeți din Roma – l-am adus pe împăratul Traian – și din Bulgaria. Încercăm să reconstituim viața de acum 1.900 de ani, civilă și militară”, a declarat Lucian Panov, președinte al Asociației Terra Dacica Aeterna, organizatoare a festivalului.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar         REACŢII DUPĂ PICHETAREA PREFECTURII. Uzina Mecanică Orăştie, sub control încrucişat. Urmează DNA?         Florin Oancea, alături de elevii deveni         Viorica Dăncilă a deschis anul școlar la Sântamaria Orlea         Constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva au primit o decizie favorabilă în instanță împotriva CNAIR         Prima zi de școală cu DRÄXLMAIER Hunedoara         LA BRAD. Mircea Diaconu, prezent la comemorarea lui Avram Iancu         DUPĂ CONTESTAŢII. Alţi 31 de fericiţi au luat Bac-ul         NISTOR, RECONFIRMAT PREŞEDINTE. Conferinţă PSD Hunedoara cu pretext de alegeri