Cum se scuză vitezomanii de pe autostradă, când rămân fără permise

Numeroşi şoferi lăsaţi fără permis şi amendaţi pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 50 de kilometri pe autostradă au depus plângeri la Judecătoria Deva, prin care contestă sancţiunile primite.

Iată câteva dintre motivele invocate în instanţă pentru a scăpa de amenzi:

Un şofer prins circulând cu 180 km/h pe Autostrada Deva – Sibiu a susţinut că radarul nu a apreciat corect viteza sa de deplasare. „A arătat că a fost oprit, în timp ce conducea autoturismul marca Audi pe A1 Sibiu – Deva, comunicându-i-se că a depăşit viteza legală maxim admisă, fiind înregistrat de aparatul radar cu o viteză de 182 km/h. Petentul arată, în esenţă, că aparatele radar au erori maxime tolerate de aproximativ 4 km/h/100 km, erori pe care lucrătorul de poliţie este obligat să le ia în calcul”, arată într-o cerere de anulare a procesului verbal, depusă la Judecătoria Deva.

Radarul a avut erori

Un alt şofer a declarat că vitezometrul său indica o viteză mai mică faţă de cea de 187 km/h cu care a fost înregistrat de radarul Poliţiei, pe Autostrada Deva – Sebeş. „Petentul arată că nu a circulat cu viteza reţinută în procesul – verbal şi că există bănuiala unei erori a aparatului radar mai mare de 10%, întrucât vitezometrul autoturismului său indica o altă viteză”, se arată într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Deva.

Poliţiştii au încălcat legea

Un şofer rămas fără permis auto şi amendat pentru că ar fi circulat cu 191 km/h a susţinut că viteza înregistrată de radar nu este reală, întrucât acest lucru ar fi însemnat că şi poliţiştii au încălcat legea.

„În plângere se mai arată că la momentul la care reclamantul a fost oprit, i s-a precizat faptul că urmează să fie sancţionat întrucât a depăşit limita de viteză şi că ar fi fost înregistrat de echipajul de poliţie cu o viteză de 181 km/h, iar ulterior poliţistul s-a deplasat la autoturismul de serviciu şi a întocmit procesul verbal. După semnarea acestui proces verbal,  petentul a susţinut că a observat că s-a menţionat o altă viteză decât cea care i-a fost comunicată verbal”, se arată într-o altă plângere depusă la Judecătoria Deva.

A accelerat de teama că va fi tâlhărit

Un şofer prins circulând cu 215 km/h pe autostrada Deva – Sibiu a susţinut că s-a speriat că va fi tâlhărit de ocupanţii unei maşini „suspecte” care circula în spatele său. Era tocmai autospeciala Poliţiei.

„Petentul relatează că, pentru a se distanţa de acest autovehicul, a accelerat, depăşind viteza de 180 de km/h, însă nereuşind să se distanţeze de autovehiculul care circula în spatele său. Petentul arată că, nefiind vorba despre o maşină de poliţie inscripţionată corespunzător, deşi a observat luminile alb – roşii ale acesteia, a considerat că urmează să fie victima unei tâlhării, astfel că, pentru a se distanţa, a accelerat până la viteza de 215 km/h. El consideră că modul de a acţiona al poliţiştilor rutieri a fost unul de rea – credinţă, provocator, abuziv şi nelegal, fiind provocat de agenţii de poliţie să circule cu o viteză foarte mare”, se arată în dosar. În cazul în care s-ar fi simţit ameninţat în vreun fel, trebuia să apeleze serviciul de urgenţă la numărul 112, i-au răspuns poliţiştii.

Şofer vechi, cu experienţă

Un alt şofer prins circulând cu viteza de 204 km/h, a declarat, în plângerea formulată, că nu avea această viteză anterior opririi, iar acuzaţia agentului de poliţie este nefondată. „Petentul a arătat că nu avea viteza înscrisă în procesul verbal, iar sancţiunea de suspendare de 90 zile este mult prea mare, nu a avut alte abateri de la prevederile legislaţiei în materie rutieră şi este sofer vechi”, se arată în dosar.

Îşi ducea soţia la spital, cu aproape 200 km/h

Un conducător auto lăsat fără permis a depus o plângere împotriva poliţiştilor care l-au amendat pentru că a circulat cu 190 km/h, pe Autostrada Deva – Sibiu, susţinând că soţia sa era bolnavă. „Petentul nu contestă fapta însă arată că motivul pentru care se deplasa cu o viteză atât de mare a fost faptul ca soţia sa era în sănătate foarte proastă, leşinând în masină, iar petentul se grăbea să ajungă la Spitalul Judeţean din Deva, pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale”, se arată într-un alt dosar.

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
SCANDALUL DE PE RÂUL ALB. Magistraţii joacă bambilici cu dosarul tentativei de omor         UDMR Hunedoara, la 30 de ani de existență         ȚĂRII CÂT MAI MULT CĂRBUNE??? Complexul Energetic Hunedoara, din rău în mai rău         ISTORIE HUNEDOREANĂ. Statuile antice salvate de familia preotului Crăciun înainte de a ajunge pe fundul Cincişului         Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis