Cum să te simți mai bine acasă. 3 idei practice pentru a-ți organiza casa primăvara aceasta

402

Acasă ar trebui să fie locul în care oamenii se simt cel mai bine. Pentru a-ți transforma locuința într-o oază de relaxare și siguranță, este nevoie, însă, de o preocupare constantă pentru curățenie și organizare. Primăvara este poate cel mai bun moment pentru a realiza acest lucru, așa că profită de vremea frumoasă pentru a îți pune casa în ordine.

Iată 3 idei simple și practice pentru a începe chiar de azi să îți organizezi locuința!

Este binecunoscut faptul că o casă curată și ordonată poate influența starea mentală și emoțională, poate crește productivitatea și poate ajuta la reducerea stresului. De altfel, există tot felul de trucuri de organizare pe care le poți aplica pentru a-ți ușura acest proces de curățenie și sortare. Important este să alegi ce se potrivește stilului tău de viață. Până la urmă, acest proces ar trebui să fie despre a-ți ușura viața de zi cu zi și de a te face să te simți mai bine acasă.

  1. Aranjează bucătăria. 

Bucătăria reprezintă inima casei, unul dintre cele mai importante locuri în care familia se adună și socializează. Aceasta nu a fost niciodată doar despre a găti sau despre a mânca, ci mai degrabă despre a sta împreună. De multe ori, oamenii lasă tot felul de detalii nefinisate, gândindu-se doar la utilitatea imediată. Cu toate acestea, exact aceste detalii sunt cele care fac diferența atunci când vine vorba de atmosfera camerei. Asigură-te, deci, că bucătăria ta are finisajele potrivite. Pe site-ul Homelux.ro găsești nenumărate accesorii pentru mobilierul din bucatarie – de la suporturi de tacâmuri, scurgătoare de vase până la plinte și mânere.

  1. Renunță la surplus

Cu siguranță ai și tu în dulap acel articol de îmbrăcăminte pe care speri că îl vei purta din nou într-o zi, dar nu o faci niciodată. Vinde-l sau dăruiește-l altcuiva și eliberează-ți șifonierul. Scoate din dulap și sertare toate acele haine care nu îți mai vin sau pe care le porți foarte rar și renunță la ele. Păstrează-le pe cele pe care le îmbraci frecvent, care ți se potrivesc și care îți plac. Vei fi suprins să îți dai seama ce sentiment plăcut de eliberare vei avea după această activitate. 

  1. O casă pentru orice

Încearcă să îți organizezi lucrurile astfel încât fiecare să aibă un loc de depozitare. Poți folosi coșuri de răchită sau metalice, pe care să le potrivești decorului fiecărei camere. Astfel de containere ajută foarte mult în gruparea articolelor de același tip și în menținerea suprafețelor curate și organizate. De asemenea, acestea pot reprezenta un element estetic și pentru decorul casei. În plus, vei știi oricând unde să cauți ceva, fără să răscolești toată casa.

Nu trebuie să aplici tehnici complicate ca să începi să-ți faci ordine în casă. Poate părea copleșitor să începi tot acest proces, însă apoi devine mai simplu de văzut dincolo de liste de bifat. În plus, te va ajuta nu numai la întreținerea aspectului casei tale, cât și la starea ta de spirit. Ce mod mai bun de a începe primăvara?  

Sursă foto: Shutterstock.com. 

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *