Cum s-a transformat râul Cerna după cea mai mare ecologizare

Lacul Cinciş este una dintre destinaţiile turistice cele mai populare din Hunedoara, însă localnicii din satele din zonă şi numeroşii săi turişti nu l-au preţuit suficient. De peste un an, la izvoarele lacului s-a format un dig imens de peturi şi gunoaie, care poluau apele limpezi ale râului Cerna.

Autorităţile locale ale comunelor din Ţinutul Pădurenilor şi sătenii au rămas indiferenţi la numeroasele apeluri pentru eliberarea râului de tonele de deşeuri. În urmă cu două săptămâni, după un articol publicat de Ziarul Hunedoreanului despre focarul de poluare de la izvoarele lacului Cinciş, jandarmii s-au mobilizat şi au adunat peste 100 de saci de peturi aruncate în râul care se revarsă în el.

Acţiunea de ecologizare s-a dovedit un succes, iar în prezent locul unde se adunau nenumăratele peturi este de nerecunoscut. Cerna şi-a reluat cursul normal şi oferă în zona fostului dig o privelişte sălbatică. În amonte, însă, mai ales în vecinătatea locurilor de popas, alte gunoaie aruncate de turişti împânzesc pădurea şi malurile apei.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu