Cum s-a transformat râul Cerna după cea mai mare ecologizare

Lacul Cinciş este una dintre destinaţiile turistice cele mai populare din Hunedoara, însă localnicii din satele din zonă şi numeroşii săi turişti nu l-au preţuit suficient. De peste un an, la izvoarele lacului s-a format un dig imens de peturi şi gunoaie, care poluau apele limpezi ale râului Cerna.

Autorităţile locale ale comunelor din Ţinutul Pădurenilor şi sătenii au rămas indiferenţi la numeroasele apeluri pentru eliberarea râului de tonele de deşeuri. În urmă cu două săptămâni, după un articol publicat de Ziarul Hunedoreanului despre focarul de poluare de la izvoarele lacului Cinciş, jandarmii s-au mobilizat şi au adunat peste 100 de saci de peturi aruncate în râul care se revarsă în el.

Acţiunea de ecologizare s-a dovedit un succes, iar în prezent locul unde se adunau nenumăratele peturi este de nerecunoscut. Cerna şi-a reluat cursul normal şi oferă în zona fostului dig o privelişte sălbatică. În amonte, însă, mai ales în vecinătatea locurilor de popas, alte gunoaie aruncate de turişti împânzesc pădurea şi malurile apei.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!         Gospodării inundate în Silvașul de Sus