Cum s-a lucrat la restaurarea Castelului Corvinilor

339

Agenția de Dezvoltare Regională Vest a prezentat stadiul lucrărilor de restaurare a Castelului Corvinilor, finanțate din fonduri de la Uniunea Europeană.

„Schelele sunt sus și șantierul avansează la castel. Lucrările de execuție sunt realizate la 42% la acest obiectiv. La Castelul Corvinilor sunt prevăzute lucrări complexe de consolidare și reabilitare a zonelor afectate, parte din obiectiv, precum și lucrări de restaurare – finisaje interioare și exterioare, lucrări de reconstituire și de amenajare a unor spații rezultate din reconstituirea unor planșee, refacerea și introducerea lor în circuitul turistic”, a informat Agenția de Dezvoltare Regională Vest, care a publicat imagini din timpul lucrărilor de restaurare.

Proiectul are ca beneficiar Primăria Hunedoara, iar valoarea totală a investiției este de 21.884.908 lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 21.447.210 lei. „La solicitarea beneficiarului, perioada de implementare a fost prelungită de la 62 luni la 86 luni, până la data de 31 august 2021”, a informat ADR Vest.

Aflat în șantier din toamna anului 2019, Castelul Corvinilor a fost vizitat de peste 200.000 de turişti în 2020, în ciuda restricților impuse din cauza pandemiei de COVID 19, care l-au ținut închis vizitatorilor timp de două luni.

Fotografii: ADR Vest.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *