Cum s-a lucrat la noua șosea din Masivul Parâng (VIDEO)

Construcţia celor patru kilometri de şosea din Masivul Parâng a început în toamna anului 2018, iar lucrările au termen de finalizare în 2020. Drumul Judeţean 709 F porneşte din vecinătatea cabanei Rusu şi a telescaunului inaugurat în 2015 şi urcă abrupt pe versant, până în zona cabanelor şi a staţilor de telescaun de pe creastă. De aici, traseul continuă pe un drum forestier, care urcă spre zona cea mai înaltă a staţiunii.

Două tunele vor fi amplasate pe traseu, în locurile în care şoseaua se intersectează cu pârtiile de schi. Unul dintre ele a fost asamblat, iar montarea celuilalt va începe în această săptămână.

„Tunelurile sunt necesare pentru ca acolo unde drumul se intersectează cu pârtia să nu existe întreruperi pentru schiori. În interiorul tunelului banda carosabilă va avea o lăţime de 5 metri, la care se adaugă câte un metru lateral destinat trotuarelor şi bordurilor. Înălţimea tunelului are 5,5 metri”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

În cursul lunii august se va circula pe noua şosea până în staţiune. La această dată, progresul tehnic al lucrării este de 60 la sută iar deconturile sunt realizate în proporţie de 50 la sută, au precizat reprezentanţii CJ Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Prins la furat, deși trebuia să rămână în izolare         Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere