Cum poți îmbunătăți practic și eficient calitatea aerului din locuința ta

316

Aerul pe care îl respiri îți influențează viața în multe feluri. Poluarea din prezent afectează calitatea aerului într-o mare măsură. De aceea este important să îți petreci timpul în spații cât mai aerisite. În acest sens este necesară menținerea unui nivel optim al umidității. Gradul de umiditate trebuie ținut sub control întrucat dacă este în exces va crea mai multe daune în locuința. 

Pentru a îmbunătăți calitatea aerului din casa poti apela la diverse dispozitive și trucuri

Purificatoarele de aer

Una dintre cele mai adoptate și eficiente soluții pentru imbunatirea calitatii aerului respirat o reprezinta purificatoarele. Dacă sunt alese corespunzător acestea sunt un real ajutor în orice locuință. Este important să știi ca pe piață există o gama variată de purificatoare. Acestea au diverse functionalitati care se pliaza pe nevoile din orice fel de casa. Purificatoarele de aer au rolul de a indeparta cat mai mulți alergeni, bacterii, virusuri și factori poluanti. În plus, acestea sunt eficiente și în eliminarea mirosurilor neplăcute provenite de mancare sau produse folosite în interiorul casei.

Plantele

Un alt truc foarte eficient pentru menținerea unui aer curat este detinerea unor plante în locuință. Dispunerea acestora prin incaperi reprezinta o modalitate naturala de a purifica aerul. Plantele au rolul de a absoarbe dioxidul de carbon și de a elibera noi rezerve de oxigen. Dacă spațiul nu îți permite detinerea unor plante mari în ghivece, atunci un terariu ce contine plante naturale de la Greenarium.ro este alegerea ideala. Terariile sunt special concepute pentru a asigura un mediu de viață cît mai favorabil plantelor, fiind ușor de întreținut.  Acestea arată foarte bine și pot fi amplasate cu ușurință în orice locuință fără a îngreuna sau dezechilibra atmosfera și designul interior.

Aerisirea constantă

Pe lângă implementarea soluțiilor prezentate anterior este necesar să îți dezvolți câteva obiceiuri. Aerisirea casei trebuie făcută constant întrucât majoritatea activităților pe care desfășori afectează aerul și gradul de confort din casa. De aceea este indicat să te educi în ceea ce privește uscarea rufelor, gatitul, calcatul și nu numai. Aceste activități casnice au un impact mare asupra stării generale din locuință întrucât conduc la un aer uscat sau la un exces de umiditate. Niciuna dintre variante nu este benefică organismului uman, dar prin acordarea unei mai mari atentii felului în care îți desfășori activitățile va contribui la îmbunătățirea atmosferei.

Atunci cand gatesti nu uita să asiguri o ventilatie corespunzatoare. În cazul în care nu detii o hota eficienta, încearcă să gătești cu geamurile deschise. De asemenea, este important să închizi mereu ușa pentru ca particulele nocive din aer să nu se împrăștie prin toată casa. În ceea ce privește uscatul rufelor, cea mai indicată soluție este folosirea unei mașini de spălat cu uscător. Astfel, vei evita creșterea nivelului de umiditate din casa și vei avea parte de un aer cat mai benefic.

Prin apelarea la soluțiile prezentate și adoptarea unor obiceiuri corecte vei reuși sa aduci o îmbunătățire considerabilă în ceea ce privește aerul respirat. Aerisirea zilnică a locuinței și atenția asupra modului de desfășurare al activităților sunt foarte importante pentru sanatatea ta si a familiei tale.

 

Sursa foto: Pexels.com.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.