Cum poate fi rezolvată problema trecerii de pietoni mortale de la Sântandrei

Zeci de localnici din Sântandrei s-au plâns de pericolul pe care îl reprezintă o trecere de pietoni de pe Drumul Național 7, pe care în ultimii ani au avut loc mai multe accidente grave. Oamenii au solicitat ca autoritățile să găsească soluții cât mai urgente pentru luminarea corespunzătoare a trecerii de pietoni, pe care joi seara, un bărbat de 76 de ani a murit, lovit de mașina condusă de un tânăr.

 

Emil Rîșteiu, primarul orașului Simeria, susține că primăria a făcut încă din 2014 demersuri la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru a lua măsuri pentru creșterea gradului de siguranță al pietonilor care traversează în acea intersecție. „Noi fiind oraș nu avem nici posibilități, nici atribuții în ce privește gestionarea acestei intersecții. Am făcut nenumărate solicitări către CNAIR, cu privire la reglementarea celor trei puncte fierbinți din zona Simeriei: intersecția de la Sântandrei, intersecția DN7 cu Strada Gheorghe Doja și trecerea de pietoni de pe DN 7, în zona Liceului din Simeria. Din 2014, a fost o comisie prin care s-a stabilit să fie realizate console de semnalizare a celor trei locuri. În anii următori am continuat demersurile, însă acestea nu au dus la niciun rezultat”, susține Emil Rîșteiu.

 

Primarul a precizat că o soluție identificată în acest an a fost realizarea unui dens giratoriu în zona Sântandrei, însă primăria nu îl poate face, acolo fiind o intersecție între un drum național și un drum județean. „Cei de la Consiliul Județean Hunedoara au acceptat un parteneriat cu orașul Simeria pentru a face acest giratoriu, iar investiția ar putea fi realizată în 2019”, a declarat Rîșteiu. Un giratoriu va fi realizat, de Primăria Deva, în Sântuhalm, pe Drumul Național 7, la circa 500 de metri de intersecția de la Sântandrei. În acest an, pe DN 7, între cele două locuri, drumarii au montat separatoare din beton, între sensurile de mers. În celelalte două locuri „fierbinți” de pe DN 7, aflate pe raza orașului Simeria, vor fi amenajate console de semnalizare.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Cum poate fi rezolvată problema trecerii de pietoni mortale de la Sântandrei

  1. ionas

    Sensurile giratorii , foarte banoase pentru constructori si comanditari, sunt solutia minune pentru orice problema de trafic rutier. In zona Deva ar mai trebui vreo 10 sau 15 sensuri giratorii- la fiecare 150 metrii

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu