Cum poate fi rezolvată problema trecerii de pietoni mortale de la Sântandrei

Zeci de localnici din Sântandrei s-au plâns de pericolul pe care îl reprezintă o trecere de pietoni de pe Drumul Național 7, pe care în ultimii ani au avut loc mai multe accidente grave. Oamenii au solicitat ca autoritățile să găsească soluții cât mai urgente pentru luminarea corespunzătoare a trecerii de pietoni, pe care joi seara, un bărbat de 76 de ani a murit, lovit de mașina condusă de un tânăr.

 

Emil Rîșteiu, primarul orașului Simeria, susține că primăria a făcut încă din 2014 demersuri la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru a lua măsuri pentru creșterea gradului de siguranță al pietonilor care traversează în acea intersecție. „Noi fiind oraș nu avem nici posibilități, nici atribuții în ce privește gestionarea acestei intersecții. Am făcut nenumărate solicitări către CNAIR, cu privire la reglementarea celor trei puncte fierbinți din zona Simeriei: intersecția de la Sântandrei, intersecția DN7 cu Strada Gheorghe Doja și trecerea de pietoni de pe DN 7, în zona Liceului din Simeria. Din 2014, a fost o comisie prin care s-a stabilit să fie realizate console de semnalizare a celor trei locuri. În anii următori am continuat demersurile, însă acestea nu au dus la niciun rezultat”, susține Emil Rîșteiu.

 

Primarul a precizat că o soluție identificată în acest an a fost realizarea unui dens giratoriu în zona Sântandrei, însă primăria nu îl poate face, acolo fiind o intersecție între un drum național și un drum județean. „Cei de la Consiliul Județean Hunedoara au acceptat un parteneriat cu orașul Simeria pentru a face acest giratoriu, iar investiția ar putea fi realizată în 2019”, a declarat Rîșteiu. Un giratoriu va fi realizat, de Primăria Deva, în Sântuhalm, pe Drumul Național 7, la circa 500 de metri de intersecția de la Sântandrei. În acest an, pe DN 7, între cele două locuri, drumarii au montat separatoare din beton, între sensurile de mers. În celelalte două locuri „fierbinți” de pe DN 7, aflate pe raza orașului Simeria, vor fi amenajate console de semnalizare.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Cum poate fi rezolvată problema trecerii de pietoni mortale de la Sântandrei

  1. ionas

    Sensurile giratorii , foarte banoase pentru constructori si comanditari, sunt solutia minune pentru orice problema de trafic rutier. In zona Deva ar mai trebui vreo 10 sau 15 sensuri giratorii- la fiecare 150 metrii

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!         Gospodării inundate în Silvașul de Sus