Cum poate fi absent cineva ieri sau alaltăieri la un concurs ce se ține mâine?

Observând scăderea demografică conducerea Liceului „Aurel Vlaicu” din Orăștie, județul Hunedoara, s- a hotărât să aibă clase V-VIII chiar cu prețul încălcării adresei venite de la Ministerului Educației și Cercetării (MEC), ce reglementează perioada și normele de susținere a examenului. Ori doamna director a organizat concursul în mașina timpului ori eu trăiesc defazat. Astăzi, când scriu acest articol este data 25 iunie și în dreptul poziție 26 este scris absent. Cum poate fi absent cineva ieri sau alaltăieri când concursul se ține mâine?

Niciodată nu am priceput ce-i cu admiterea în clasa a V-a, am întrebat mai mulți dascăli și părinți, poate m-oi lămurii, însă răspunsul lor nu a coincis cu ce gândesc eu. Cum nici ceea ce au gândit și aplicat guvernații ultimilor 30 de ani nu are nimic cu educația ci dimpotrivă. Însă fac parte dintre cei ce nu se tocmesc, arunci când este vorba de lege, mă conformez lăsându-mi dreptul de a ataca legea nedreaptă scriind. Însă nu despre dreptatea sau nedreptatea ce o face sistemul de învățământ voi să scriu acum ci despre cum își fură cămașa de pe el un director de școală.

Perioada de susținere a probelor pentru admiterea în clasa a V-a în anul școlar 2020-2021, în vederea realizării noilor formațiuni de studiu, este 26-30 iunie 2020, se arată într-o adresă a MEC, transmisă inspectoratelor școlare.

În nota MEC se precizează că probele de admitere în clasa a V-a se organizează și se desfășoară cu respectarea și aplicarea normelor igienico-sanitare și de siguranță în vigoare, pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, pentru toți candidații și cadrele didactice care participă la acest proces.

Probele vor fi susținute în conformitate cu procedura elaborată de fiecare școală care organizează examinarea elevilor înscriși.

MEC mai precizează că unitățile de învățământ care organizează și desfășoară proba de admitere în clasa a V-a nu pot fi centre de evaluare pentru examenul de Bacalaureat 2020.

După cum se poate observa în tabelul nominal cu rezultatele dinaintea contestațiilor (din care am scos numele și prenumele copiilor) examenul de admitere în clasa a V-a, la Liceul Orăștian a avut loc fără să se țină cont de nota MEC în care perioada de examinare, este 26-30 iunie 2020. Ori doamna director a organizat concursul în mașina timpului ori eu trăiesc defazat. Astăzi, când scriu acest articol este data 25 iunie și în dreptul poziție 26 este scris absent. Cum poate fi absent cineva ieri sau alaltăieri când concursul se ține mâine? Și totodată unitățile de învățământ care organizează și desfășoară proba de admitere în clasa a V-a nu pot fi centre de evaluare pentru examenul de Bacalaureat 2020, ori la instituția de învățământ din Orăștie au susținut examenul de maturitate nu doar absolvenții de aici ci și cei de la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din localitatea Geoagiu. Încercarea telefonică de a cere un punct de vedere a conducerii Liceului „Aurel Vlaicu” din Orăștie a fost sortită eșecului. Spunându-mi-se citez „Doamna Director este în comisia de evaluare la BAC, vă rugăm reveniți!”. Nu am mai revenit, am scris!

Dan Orghici

Orăștie 25.06.2020

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara         Prostituție sub amenințarea unei grupări de interlopi din Valea Jiului         S-au publicat rezultatele la Bacalaureat. 9 elevi de nota 10 în județul Hunedoara         Trafic rutier închis temporar pe strada Hărăului         Mineri intoxicați cu fum și gaze toxice în subteranul Minei Livezeni         Cristian Coroiescu, liderul ALDE Călan, candidează la Primăria Călan         Mocănița va circula din nou, în această vară, pe calea ferată îngustă Brad – Crișcior         Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi modernizată