Cum au reacţionat copiii care au descoperit tezaurul de kosoni

IMG_0157Familiile celor trei copii din Ocolişu Mic, care au descoperit comoara de Kosoni într-o vizuină de vulpe, au predat galbenii autorităţilor. Aproape 140 de monede au fost găsite în sticla de plastic ascunsă sub o piatră, într-o vizuină de pe dealurile Ludeştilor, cel mai probabil de un braconier.

Flavius (11 ani) şi cei doi prieteni ai săi au descoperit sticla de plastic în care erau ascunşi cei 140 de Kosoni într-una din vizuinele vulpilor pe care le fugăreau, pe dealul de la marginea satului Ocolişu Mic. „Prima dată ne-am gândit să împărţim banii frăţeşte, apoi fiecare dintre noi i-a dus părinţilor. Eu i-am dat mamei, neavând ce să fac cu ei. Eram bucuros că am găsit comoara, dar nu m-am gândit că ar valora ceva”, a povestit Flavius. Mama sa, Maria Cimporescu, s-a speriat la vederea galbenilor. „Mi-era teamă să îi ţin în casă ştiind că nu sunt ai mei şi nu aveam că să fac cu ei. Niciodată nu m-am gândit să îi păstrez sau să îi ascund la rândul meu, aşa că i-am dat unui vecin, care i-a predat autorităţilor”, a relatat femeia. Comoara descoperită de cei trei copii valorează circa jumătate de milion de euro, însă cei care au descoperit-o spun că se mulţumesc şi cu o recompensă mult mai mică.

Monedele au fost aduse la sediul primăriei comunei Orăştioara de Sus de un localnic, care le primise de la mama unuia dintre copii. “Omul a venit la secretariat cu monedele, pentru a le preda. M-a mirat gestul său, dar l-am apreciat totodată, fiind unul de bun simţ. Din câte mi-a relatat, monedele inscripţionate Koson erau de la familiile a doi dintre cei trei copii care le-au găsit, urmând ca un alt localnic să predea autorităţilor alte astfel de piese. Noi am anunţat Poliţie şi Direcţia Judeţeană de Cultură şi Patrimoniul Cultural cu privire la acest evenimant”, a povestit primarul Vasile Inăşesc.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci + 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl         TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi