Cum au reacţionat copiii care au descoperit tezaurul de kosoni

IMG_0157Familiile celor trei copii din Ocolişu Mic, care au descoperit comoara de Kosoni într-o vizuină de vulpe, au predat galbenii autorităţilor. Aproape 140 de monede au fost găsite în sticla de plastic ascunsă sub o piatră, într-o vizuină de pe dealurile Ludeştilor, cel mai probabil de un braconier.

Flavius (11 ani) şi cei doi prieteni ai săi au descoperit sticla de plastic în care erau ascunşi cei 140 de Kosoni într-una din vizuinele vulpilor pe care le fugăreau, pe dealul de la marginea satului Ocolişu Mic. „Prima dată ne-am gândit să împărţim banii frăţeşte, apoi fiecare dintre noi i-a dus părinţilor. Eu i-am dat mamei, neavând ce să fac cu ei. Eram bucuros că am găsit comoara, dar nu m-am gândit că ar valora ceva”, a povestit Flavius. Mama sa, Maria Cimporescu, s-a speriat la vederea galbenilor. „Mi-era teamă să îi ţin în casă ştiind că nu sunt ai mei şi nu aveam că să fac cu ei. Niciodată nu m-am gândit să îi păstrez sau să îi ascund la rândul meu, aşa că i-am dat unui vecin, care i-a predat autorităţilor”, a relatat femeia. Comoara descoperită de cei trei copii valorează circa jumătate de milion de euro, însă cei care au descoperit-o spun că se mulţumesc şi cu o recompensă mult mai mică.

Monedele au fost aduse la sediul primăriei comunei Orăştioara de Sus de un localnic, care le primise de la mama unuia dintre copii. “Omul a venit la secretariat cu monedele, pentru a le preda. M-a mirat gestul său, dar l-am apreciat totodată, fiind unul de bun simţ. Din câte mi-a relatat, monedele inscripţionate Koson erau de la familiile a doi dintre cei trei copii care le-au găsit, urmând ca un alt localnic să predea autorităţilor alte astfel de piese. Noi am anunţat Poliţie şi Direcţia Judeţeană de Cultură şi Patrimoniul Cultural cu privire la acest evenimant”, a povestit primarul Vasile Inăşesc.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni