Cum au lucrat constructorii la noua șosea spre Cetatea dacică Piatra Roșie

Ultimii trei kilometri ai drumului spre Cetatea dacică Piatra Roșie, unul dintre siturile UNESCO din Munții Orăștiei, au intrat în șantier la începutul lunii aprilie.

Între timp au fost construite mai multe podețe, iar cea mai mare parte a noii șosele a fost acoperită cu asfalt. Un kilometru din drumul comunal, care reprezintă și partea cea mai dificilă a traseului, la poalele cetății dacice, încă nu a fost asfaltat. Lucrările de modernizare a sectorului de drum reprezintă o investiţie a Primăriei Boşorod, estimată iniţial la 2,6 milioane de lei, finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Noua șosea pornește din intersecția cu Drumul Județean 668 A, de circa 20 de kilometri, Călan – Streisângeorgiu – Chitid – Boșorod – Luncani Vale – Cioclovina. Drumul județean care traversează valea din Munții Orăștiei, ucând până în vecinătatea Peșterii Cioclovina, a rămas însă, în cea mai mare parte, neasfaltat, spre nemulțumirea turiștilor care vor să viziteze peștera spectaculoasă și situl UNESCO.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
SPIRITUL SĂRBĂTORILOR. Seară de colinde cu „LIRA”         D’ALE POLITICII Costel Avram i-a cerut scuze lui Mircea Moloţ la televizor         Programe finanțate corespunzător de UE pentru acțiunea împotriva schimbărilor climatice         Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști