Cum a fost pedepsită cruzimea unui tânăr care și-a lăsat câinele agresiv să sfâșie un alt patruped

306

UPDATE Şi proprietarul câinelui a fost amendat cu 3.000 de lei.

„În urma activităţilor investigative, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Orăştie au identificat proprietarul câinelui agresiv care apare într-un videoclip postat ieri pe o reţea de socializare. Acesta este un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Turdaş, care a declarat că a cumpărat câinele în luna aprilie a acestui an, nu deţine acte de provenienţă, carnet de sănătate sau asigurare obligatorie pentru animal. Acesta a mai precizat că ţinea câinele într-o anexă gospodărească, lângă domiciliul său, de unde câinele a ieşit împotriva voinţei proprietarului. Poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 lei fiecare, faţă de două persoane care nu îşi justificau prezenţa în spaţiul public, cu ocazia incidentului la care facem referire. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, urmând ca faţă de proprietarul câinelui agresiv să fie dispuse măsuri legale”, a informat IPJ Hunedoara.


Polițiștii anchetează un tânăr de 25 de ani, care și-ar fi lăsat câinele dintr-o rasă considerată agresivă să sfâșie un câine comunitar. În loc să intervină, bărbatul, din Orăștie, a filmat scena petrecută într-un canal înfundat cu gunoaie și a publicat-o pe o rețea de socializare, cu mesajul: „Asta se întâmplă când scapi câinele”.

Imaginile au stârnit revolta oamenilor. „Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat persoana care a realizat filmarea respectiva, un tânăr de 25 de ani, din Orăștie. Acesta a declarat că nu e el este proprietarul de câinelui agresiv, care ar aparține fratelui său si că el a intervenit pentru a-i despărți pe cei doi câini, după ce câinele agresiv ar fi scăpat din spațiul în care era ținut, după care a postat filmarea pe rețeaua de socializare. Tânărul respectiv a fost o condus la sediul Poliției Municipiului Orăștie pentru continuarea cercetărilor si a fost totodată sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz, pentru a identifica cu certitudine proprietarul câinelui agresiv, iar în funcție de contextul în care a intervenit atacul acestui câine, urmează a se dispune măsuri legale de natură penală sau contravenționala.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.