Cum a fost motivată sentinţa dată tânărului care a accidentat mortal o elevă pe trecerea de pietoni

Magistraţii Judecătoriei Hunedoara au publicat motivarea sentinţei prin care Alexandru Manciulea (21 de ani) a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a comis un accident rutier în care a o adolescentă de 17 ani a murit. Tânărul a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă.

În motivarea sentinţei instanţa confirmă că Ioana Ursan, tânăra ucisă în accident, traversa regulamentar strada.

„În data de 28 ianuarie 2015 în jurul orelor 18:45 inculpatul în vârstă de 18 ani s-a deplasat fiind la volanul autoturismului pe direcţia de mers PECO (Liceul nr. 2) – Casa vânătorului având în autoturism ca pasager pe martorul P. A. care ocupa locul din faţă dreapta. Când inculpatul a ajuns în zona marcajului Trecere pentru pietoni, semnalizat şi prin indicatorul rutier din dreptul blocului nr. 6, din cauza neatenţiei nu a observat că pe marcajul pietonal se afla în traversare victma în vârstă de în vârstă de 17 ani, ce se angajase în traversarea străzii din partea stângă spre partea dreaptă a sensului de mers PECO – Casa Vânătorului pe care a surprins-o şi lovit-o cu partea dreapta faţă a autoturismului accidentând-o mortal. După producerea impactului inculpatul a oprit autoturismul după trecerea de pietoni şi a coborât din autoturism constatând că a lovit victima. Apoi inculpatul a revenit la autoturism şi l-a informat pe martorul P. A. despre producerea accidentului după care prin serviciul unic de urgenţă 112 a sesizat producerea accidentului anunţând-o apoi şi pe mama sa. În urma acestui apel la faţa locului s-a deplasat ambulanţa şi un echipaj de poliţie. Echipajul de ambulanţă a mutat victima din locul în care era căzută pe trotuar unde au început procedurile de resuscitare însă la scurt timp s-a const atat decesul acesteia”, arată anchetatorii.

Alexandru Manciulea a recunoscut fapta aşa cum aceasta a fost reţinută în actul de sesizare al instanţei şi-a solicitat ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a înscrisurilor prezentate de părţi, se arată în motivarea prezentată de magistraţi, astfel că a beneficiat de o reducere a pedepsei pe care ar fi primit-o dacă era găsit vinovat, însă nu recunoştea acuzaţiile.

„Instanţa reţine că inculpatul a comis infracţiunea pe un drum public situat într-o zonă centrală a municipiului Hunedoara, unde circulaţia se desfăşoară pe câte o bandă pe fiecare sens, pe o trecere pietonală marcată şi semnalizată corespunzător. Inculpatul a avut o experienţă redusă în conducerea vehiculelor având permis de conducere de aproximativ 6 luni , nu a manifestat atenţie în traficul rutier şi a încălcat mai multe norme rutiere iar urmare a acestor încălcări a produs accidentul ruti er soldat cu decesul victimei. Pe întreaga durată a procesului penal, inculpatul a avut o conduită procesuală adecvată, cooperând cu organele judiciare iar în faţa instanţei de judecată şi-a recunoscut fapta pe care în mod real a regretat-o”, se arată în motivarea sentinţei. Compania de asigurări la care a fost asigurată maşina tânărului va trebui să achite daune materiale de 13.135 lei şi daune morale de 15.000 euro mamei elevei decedate, daune materiale de 13.135 lei şi daune morale de 15.000 euro tatălui victimei şi despăgubiri de 10.000 de euro fratelui acesteia. Sentinţa nu este definitivă şi a fost contestată de familia victimei.
Tragedia petrecută în ianuarie 2015 a stârnit un val de emoţie în Hunedoara. Zeci de tineri s-au mobilizat şi au participat la un marş de protest prin care au cerut „Dreptate în România”, pentru victimele nevinovate ale accidentelor rutiere şi au vrut să atragă atenţia şoferilor să fie mai prudenţi atunci când circulă pe străzile oraşului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece + 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         CJ Hunedoara: „Primăria Șoimuș este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile județene aflate în administrare temporară”         Masivul Parâng. Șantierul drumului județean 709F inspectat de reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara         LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor         Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”