Cum a fost celebrată Ziua Națională a României în Hunedoara

În Hunedoara, ceremonia dedicată Zilei de 1 Decembrie a început, la ora 13, în Parcul Libertății din Centrul Vechi al municipului.

O slujbă religioasă a deschis manifestările dedicate Zilei Naționale, iar la finalul ei oficialitățile și reprezentanții societății civile au depus coroane de flori la monumentul Corvinilor, din parc, unul dintre cele mai vechi din Hunedoara.

La ora 14:30, pe acordurile Fanfarei din Petrești, a avut loc parada aniversară pe traseul Bulevardul Dacia – Gambrinus – Zona Union. Au defilat ofițeri ai Ministerului Apărării Naționale, Poliției Române, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, dar și polițiști locali, salvamontițti, membrii ai asociațiilor de reenactment istoric, cercetași, sportivi. De la ora 16, pe centrul pietonal (Piaţa Regele Ferdinand) a avut un spectacol de reenactment istoric.
Seara de 1 Decembrie a continuat cu spectacole de folclor, iar oamenii au fost invitați la porții de fasole cu cârnaţi și vin fiert. Ziua de 1 Decembrie 2019 a fost și Ziua Porţilor Deschise la Castelul Corvinilor.
Din 1 Decembrie a fost aprins și iluminatul festv în centrul Hunedoarei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători