Cum a fost celebrată Ziua Națională a României în Hunedoara

În Hunedoara, ceremonia dedicată Zilei de 1 Decembrie a început, la ora 13, în Parcul Libertății din Centrul Vechi al municipului.

O slujbă religioasă a deschis manifestările dedicate Zilei Naționale, iar la finalul ei oficialitățile și reprezentanții societății civile au depus coroane de flori la monumentul Corvinilor, din parc, unul dintre cele mai vechi din Hunedoara.

La ora 14:30, pe acordurile Fanfarei din Petrești, a avut loc parada aniversară pe traseul Bulevardul Dacia – Gambrinus – Zona Union. Au defilat ofițeri ai Ministerului Apărării Naționale, Poliției Române, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, dar și polițiști locali, salvamontițti, membrii ai asociațiilor de reenactment istoric, cercetași, sportivi. De la ora 16, pe centrul pietonal (Piaţa Regele Ferdinand) a avut un spectacol de reenactment istoric.
Seara de 1 Decembrie a continuat cu spectacole de folclor, iar oamenii au fost invitați la porții de fasole cu cârnaţi și vin fiert. Ziua de 1 Decembrie 2019 a fost și Ziua Porţilor Deschise la Castelul Corvinilor.
Din 1 Decembrie a fost aprins și iluminatul festv în centrul Hunedoarei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini         Bărbat tâlhărit după ce s-a îmbătat         “CEATA LUI PIŢIGOI”, DAI ÎN UNUL ŢIPĂ TREI. Amenda primarului Ridzi a stârnit mâzga electorală în Petroşani         PENTRU ŞOMERI. Cinci meserii cu mare căutare, prin AJOFM Hunedoara