Cum a fost celebrată Ziua Națională a României în Hunedoara

În Hunedoara, ceremonia dedicată Zilei de 1 Decembrie a început, la ora 13, în Parcul Libertății din Centrul Vechi al municipului.

O slujbă religioasă a deschis manifestările dedicate Zilei Naționale, iar la finalul ei oficialitățile și reprezentanții societății civile au depus coroane de flori la monumentul Corvinilor, din parc, unul dintre cele mai vechi din Hunedoara.

La ora 14:30, pe acordurile Fanfarei din Petrești, a avut loc parada aniversară pe traseul Bulevardul Dacia – Gambrinus – Zona Union. Au defilat ofițeri ai Ministerului Apărării Naționale, Poliției Române, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, dar și polițiști locali, salvamontițti, membrii ai asociațiilor de reenactment istoric, cercetași, sportivi. De la ora 16, pe centrul pietonal (Piaţa Regele Ferdinand) a avut un spectacol de reenactment istoric.
Seara de 1 Decembrie a continuat cu spectacole de folclor, iar oamenii au fost invitați la porții de fasole cu cârnaţi și vin fiert. Ziua de 1 Decembrie 2019 a fost și Ziua Porţilor Deschise la Castelul Corvinilor.
Din 1 Decembrie a fost aprins și iluminatul festv în centrul Hunedoarei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara