Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii

Salonul şi-a deschis, miercuri, porţile în incinta Complexul Deva Mall şi poate fi vizitat până în data de 19 octombrie 2019, inclusiv. Salonul Hunedorean al Cărţii este momentul cultural pe care Biblioteca Judeţeană îl pregăteşte din timp, cu mult profesionalism, cu drag şi respect faţă de cititori şi faţă de oaspeţi: scriitori, editori şi librari

Încă de la deschiderea oficială, Salonul a fost luat cu asalt de iubitorii de carte, iar oficialităţile locale au rostit un scurt cuvânt de salut.

Carte frumoasă, cinste cui te-a scris

Anul acesta, organizatorii Salonului au fost inspiraţi de minunatul vers arghezian „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”, motiv pentru care acest eveniment cultural s-a dorit şi a reuşit să fie o dovadă de respect şi preţuire faţă de editurile participante, faţă de întreaga lor activitate dedicată „creaţiei” de carte. Salonul are o participare numeroasă, concretizată în cele peste 130 de edituri din ţară: din Alba Iulia, Baia Mare, Brașov, Brăila, București, Cluj-Napoca, Dej, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Iași, Oradea, Petroșani, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Simeria, Târgoviște, Timișoara. Acestora li se alătură edituri din Republica Moldova și din Marea Britanie. Și de această dată, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva încearcă (şi cu siguranţă va reuşi) să fie la înălţimea aşteptărilor pe care cititorii le au de la acest Salon.

Nu mor cărţile când vrea netul

Salonul oferă o gamă tematică extrem de largă a titlurilor, de la beletristică la ştiinţă, de la istorie la artă, de la cărţi pentru copii la cărţi de călătorie şi albume de artă, cărţi în limbi străine, cărţi de religie, de economie şi foarte multe alte categorii. De asemenea, editurile, distribuitorii de carte şi documente audio-video, librarii şi bibliotecarii prezenţi la Deva vor fi într-un permanent dialog cu un public avizat, care ştie să aprecieze valoarea unei cărţi. “Este o mare bucurie pentru noi să constatăm că, deşi ne aflăm în era internetului, lectura unei cărţi în format tradiţional, pe hârtie, nu şi-a spus încă ultimul cuvânt şi plăcerea cititului, a răsfoitului unei astfel de cărţi, nu a dispărut”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene, gazda evenimentului.

Două întâlniri eveniment la Salon

Iubitorii de carte vor avea şansa de a se (re)întâlni cu două mari personalităţi ale culturii româneşti: actorul Dorel Vișan, care, în data de 17 octombrie, ora 18:00, în ipostaza de poet şi eseist, va lansa  volumele „Cântece pentru glas și toacă” (versuri) şi „Cine-i păzeşte pe paznici? Gânduri de zi și de noapte” (eseuri), şi părintele Constantin Necula, care îşi va lansa în data de 18 octombrie, ora 18:00, volumele „Întru Adormire lumea nu ai părăsit… Meditaţii în Postul Adormirii Maicii Domnului”, „Duminici în dar. Predici și gânduri” şi „Împreună cu Hristos. Cultura creştină a prevenţiei”.

“Aşa cum le-am promis cititorilor la ediţiile precedente ale Salonului, și acum le vom oferi privilegiul de a se afla într-o veritabilă cetate a cărții, un for de cultură în care cartea este la loc de cinste. Aşteptăm, şi la această ediţie a Salonului Hunedorean al Cărţii, vizitatori de toate vârstele, de toate profesiile, din Deva şi din judeţ, care să găsească aici cărţile pe care le caută, titluri noi din orice domeniu, să afle aici atmosfera pe care numai cartea o poate crea”, mai spune gazda Salonului, managerul Bibliotecii Judeţene.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Polițiști anti-covid. Controale ample în zonele aglomerate din județul Hunedoara         Ce au decis magistrații în dosarul „matriței din Sarmizegetusa Regia”. Soluția dată la cererea de recompensă depusă de o tânără         Consiliul Județean Hunedoara va susține salariile paramedicilor Asociației Salvital – SMURD         BISERICA ROTONDĂ DE LA GEOAGIU         Transalpina Pădurenilor. Cum arată noua șosea din munții Hunedoarei, după finalizare         ALERTĂ. Peste 70 de cazuri noi de Covid 19 în județul Hunedoara         Angajat al Minei Lupeni, infectat cu noul coronavirus         Ecaterina Andronescu: „Nu sunt de acord să eliminăm educația tehnologică!”         După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală         Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan