Arta de a fi în formă.Se „poartă” corpul tonifiat şi muşchii bine definiţi

Orăşenii preferă să se meţină în formă cu ajutorul joggingului, al înnotului sau îşi fac timp să treacă pe la sala de forţă, de cel puţin trei ori pe săptămână. Potrivit administratorilor sălilor de antrenament din judeţ, în ultina perioadă, hunedorenii sunt tot mai interesaţi de modul în care arată

Hunedorenii sunt interesaţi de modul în care arată, preferând un corp bine tonifiat şi muşchi definiţi, după cum susţin administratorii sălilor de antrenament din capitala de judeţ. Deşi ocupaţi cu şcoala, cu slujba sau cu familia, cei care ţin la imaginea lor tot îşi „rup” câteva ore săptămânal ca să treacă pe la sala de forţă, sau fitness, după caz. Deşi un antrenament serios necesită cel puţin două ore libere şi scoate şi bani din buzunar, când vine vorba de un corp bine lucrat, aceste amănunte îşi pierd din importanţă.

Categoria tineret şi categoria vârsta a treia

Dacă unii orăşeni se menţin în formă practicând joggingul, alţii preferă înotul sau sala de forţă de cel puţin trei ori pe săptămână. Surprinzător, media de vârstă a celor care merg „la sală” se împarte în două mari categorii: tinerii între 16 şi 35 de ani şi persoanele trecute de a doua tinereţe, de peste 50 de ani. Deşi există săli de antrenament în Deva unde merg mai mulţi bărbaţi decât reprezentante al sexului frumos, doamnele recuperează prin exerciţii de yoga, tae-bo sau aerobic.

Aerobic, preferat de doamne

Mă bucur să observ că numărul doamnelor care vin la antrenamente a crescut faţă de anii precedenţi, ceea ce înseamnă că şi-au dat seama că au nevoie de mişcare. La aerobic avem cam toate categoriile de vârstă, de la 20 la peste 50 de ani. Dar pe lângă mişcare este foarte importantă şi alimentaţia, cât şi modul de viaţă, ca să ai un corp frumos şi sănătos”, spune Elena Sârbu, instructor la o sală de aerobic şi tae-bo. Doamnele care preferă acest tip de a face mişcare trebuie să scoată din buzunar 63 de lei, pentru opt şedinţe de antrenament pe lună.

Aglomeraţia de după-amiaza

În funcţie de timpul liber pe care îl are fiecare, traficul la sălile de forţă este constant în timpul zilei, la orice oră existând clienţi, dar explodează seara. „La noi la sală este un instructor în fiecare după-amiază, când vin cei mai mulţi clienţi. Cu ajutorul lui, fiecare lucrează acea parte a corpului care îl interesează, se poate face tonifiere sau întreţinere, după cum îşi doreşte clientul. Cel mai mare trafic îl avem undeva după ora 17 după amiaza şi până după orele 20”, spune şi Mădălina Alexoi, administrator al unei săli de antrenamente. Aici, balanţa este echilibrată, jumătate dintre clienţi fiind reprezentante ale sexului frumos, iar jumătate domni. Preţul unui antrenament este de 15 lei, iar abonamentele variază de la 110 lei, la 150 de lei, în funcţie de tipul ales de fiecare în parte, accesul făcându-se pe baza unui card. Interesant este şi faptul că aici programul începe la ora 7 dimineaţa, sala fiind preferată de cei care încep ziua de lucru după ora 9. Sportivii mai preferă această sală şi datorită faptului că atât mâinile, cât şi aparatele se pot dezinfecta la cele două puncte de dezinfectat existente în interiorul sălii.

Săli preferate de reprezentanţii sexului tare

Pentru domnii care preferă să dea jos din kilogramele în exces, să îşi definească muşchii, sau pur şi simplu să se întreţină, ofertele sunt din belşug. Sunt săli foarte bine dotate din punct de vedere al aparatelor care au mai puţine cliente femei, fiind preferate de sexul tare în special pentru creşterea masei musculare. „Cei mai mulţiclienţi sunt de sex masculin, iar ca vârste se încadrează între 16 şi 40 de ani. Avem şi doi clienţi mai în vârstă, undeva peste 50 de ani care vin frecvent aici. Abonamentul pe lună este de 70 de lei pe lună fără bandă şi 80 de lei cu bandă. Cine preferă, poate veni doar la un singur antrenament care costă 8 lei”, explică Claudiu Ceia, supravegetorul unei alte săli de forţă din municipiul de la poalele Cetăţii.

Instructori specializaţi

Cine preferă antrenamente personalizate poate alege sălile de întreţinere unde există instructori specializaţi, prezenţi tot timpul zilei. „Avem trei instructori, în permanenţă existând cineva care poate oferi informaţiile necesare pentru cei care doresc un anumit tip de exerciţiu. Deşi sala este frecventată mai mult de băieţi, trafic avem cam tot timpul, după ora 17 fiind destul de aglomerat”, explică şi Alex Moga, reprezentant al unei alte săli de forţă din Deva. Pentru o lună de abonament sportivii trebuie să scoată din buzunar 80 de lei cu bandă, şi între 8 şi 10 lei pentru un singur antrenament.

Înnot şi saună

Un alt punct fierbinte îl reprezintă bazinul de înot de la Hunedoara, care mai ales pe timpul anotimpului rece, nu duce lipsă de clienţi. Pe lângă înot, cei care vin aici aleg să treacă şi pe la saună, pentru un tratament complet. O şedinţa durează trei ore şi costă 10 lei pentru copii şi 16 pentru adulţi, iar intrarea la saună se taxează cu 3 lei. „Avem abonaţi care vin la bazin de ani de zile şi chiar pot să spun că pe aici trec toate categoriile de vârstă atât femei, cât şi bărbaţi. În general, cam toată lumea care vine pentru înot trece pe la saună în afară de persoanele care chiar au probleme de sănătate şi le este interzis”, explică un reprezentant al bazinului de la Hunedoara. În funcţie de reduceri, intrările la bazin şi saună sau beneficiile incluse, abonamentele pentru o lună încep de la 70 de lei şi cresc până la 250 de lei.

Pentru un corp bine lucrat, fără pic de grăsime, muşchi conturaţi şi un tonus excelent, întreţinerea prin sport este esenţială. De asemnea şi alimentaţia joacă un rol important, pe lângă stresul cotidian şi ritmul de viaţă mereu „pe fugă” al secolului vitezei.

Comentarii FB

comentarii
2 thoughts on “Arta de a fi în formă.Se „poartă” corpul tonifiat şi muşchii bine definiţi

  1. Radu

    Eu fac sala de 4 ani de zile si chiar se vede ceva. de circa 4 luni iau si un fel de supliment din plante (probolan50) pentru a-mi mari forta si a fi mai in forma la sala. Daca vrei sa faci muschi gasesti metode, dar important e sa vrei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului