PREMIERĂ ABSOLUTĂ. Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean” Deva a susţinut primul său spectacol. FOTOGALERIE

S-a lăsat așteptat mai mulți ani, însă, iată că acum, artiști ai județului, cei care poartă cu mândrie portul popular și transmit obiceiurile locului și cântecele populare, au reușit să înființeze un ansamblu profesionist ce poartă numele regretatului interpret de muzică populară Drăgan Muntean. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara

[wzslider autoplay=”true”]

Pe scena Teatrului de Artă au urcat interpreții de muzică populară Mariana Deac, Bogdan Toma, Lorena Pascu, Ovidiu Olari și Cristian Fodor, acompaniați de orchestra ansamblului profesionist, dar și de dansatorii care au prezentat mai multe suite de dansuri specifice zonei. „Este primul spectacol al ansamblului după foarte, foarte multă muncă, repetiții până târziu în noapte. Dar iată că aplauzele publicului au demonstrat că munca noastră nu a fost în zadar și hunedorenii au apreciat acest eveniment. Majoritatea celor care au urcat pe scenă sunt tineri, pentru că acesta este și scopul nostru, de a promova tinerele talente din județul nostru”, a precizat Cristian Fodor, managerul Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean” Deva.

 

Două ore de muzică folclorică și dansuri populare

 

Vineri seara a avut loc primul spectacol al recent înființatului Ansamblu Profesionist „Drăgan Muntean” Deva. Organizatorii au gândit un spectacol amplu, de aproximativ două ore, intitulat „Primăvara-n straie de sărbătoare”, în care au oferit publicului hunedorean dansuri și cântece populare. „Este firesc să avem emoții, acum la primul spectacol al ansamblului profesionist. Am muncit mult pentru ca acest eveniment să fie impecabil. Este un spectacol bine pus la punct și am venit cu lucruri noi pe care să le arătăm hunedorenilor. Mă bucur că am reușit să înființăm acest ansamblu și pentru acest lucru trebuie să îi mulțumim președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Ioan Moloț”, a declarat Ovidiu Olari, directorul atistic al Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean” Deva.

 

Mioara Muntean, susține tinerii în demersul lor

 

Deși nu este prima dată când este invitată la un eveniment unde numele regretatului Drăgan Muntean este în prim plan, Mioara Muntean a fost cuprinsă de emoții. „De fiecare dată când sunt invitată la astfel de evenimente sunt emoționată. Mă bucur că acest ansamblu, format din tineri talentați, poartă numele soțului meu și că hunedorenii nu l-au uitat pe Drăgan. Le doresc mult succes și cât mai multe astfel de spectacole”, a precizat Mioara Muntean.

 

Promovarea culturii tradiționale, prin ansamblul profesionist

 

Județul Hunedoara are acum un ansamblu profesionist pentru promovarea culturii tradiționale. Înființarea acestuia a fost aprobată de Consiliul Județean Hunedoara, instituție în subordinea căruia se află ansamblul. Alături de tânăra generație de interpreți de muzică populară a fost și Mariana Deac. „Mă bucur că am fost invitată la acest prim spectacol al ansamblului, care are drept scop cercetarea, păstrarea, promovarea și valorificarea culturii tradiționale și a creației populare, care aparține atât comunității locale și judetene, cât şi altor zone ale țării. Acestor tineri le doresc multă baftă și să nu uite niciodată importanța folclorului în viața noastră, a tuturor”, a spus Mariana Deac.

Hunedorenii care nu au reușit să ajungă la acest eveniment, au posibilitatea ca în data de 21 mai să revadă spectacolul pe scena Teatrului de Artă Deva.

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “PREMIERĂ ABSOLUTĂ. Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean” Deva a susţinut primul său spectacol. FOTOGALERIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni         Salarii regești la Consiliul Județean Hunedoara         Deva – între destinație turistică și turismul de nișă         Traian Berbeceanu: „Pot să am neșansa să nu mi se mai facă dreptate niciodată”