PREMIERĂ ABSOLUTĂ. Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean” Deva a susţinut primul său spectacol. FOTOGALERIE

S-a lăsat așteptat mai mulți ani, însă, iată că acum, artiști ai județului, cei care poartă cu mândrie portul popular și transmit obiceiurile locului și cântecele populare, au reușit să înființeze un ansamblu profesionist ce poartă numele regretatului interpret de muzică populară Drăgan Muntean. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara

[wzslider autoplay=”true”]

Pe scena Teatrului de Artă au urcat interpreții de muzică populară Mariana Deac, Bogdan Toma, Lorena Pascu, Ovidiu Olari și Cristian Fodor, acompaniați de orchestra ansamblului profesionist, dar și de dansatorii care au prezentat mai multe suite de dansuri specifice zonei. „Este primul spectacol al ansamblului după foarte, foarte multă muncă, repetiții până târziu în noapte. Dar iată că aplauzele publicului au demonstrat că munca noastră nu a fost în zadar și hunedorenii au apreciat acest eveniment. Majoritatea celor care au urcat pe scenă sunt tineri, pentru că acesta este și scopul nostru, de a promova tinerele talente din județul nostru”, a precizat Cristian Fodor, managerul Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean” Deva.

 

Două ore de muzică folclorică și dansuri populare

 

Vineri seara a avut loc primul spectacol al recent înființatului Ansamblu Profesionist „Drăgan Muntean” Deva. Organizatorii au gândit un spectacol amplu, de aproximativ două ore, intitulat „Primăvara-n straie de sărbătoare”, în care au oferit publicului hunedorean dansuri și cântece populare. „Este firesc să avem emoții, acum la primul spectacol al ansamblului profesionist. Am muncit mult pentru ca acest eveniment să fie impecabil. Este un spectacol bine pus la punct și am venit cu lucruri noi pe care să le arătăm hunedorenilor. Mă bucur că am reușit să înființăm acest ansamblu și pentru acest lucru trebuie să îi mulțumim președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Ioan Moloț”, a declarat Ovidiu Olari, directorul atistic al Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean” Deva.

 

Mioara Muntean, susține tinerii în demersul lor

 

Deși nu este prima dată când este invitată la un eveniment unde numele regretatului Drăgan Muntean este în prim plan, Mioara Muntean a fost cuprinsă de emoții. „De fiecare dată când sunt invitată la astfel de evenimente sunt emoționată. Mă bucur că acest ansamblu, format din tineri talentați, poartă numele soțului meu și că hunedorenii nu l-au uitat pe Drăgan. Le doresc mult succes și cât mai multe astfel de spectacole”, a precizat Mioara Muntean.

 

Promovarea culturii tradiționale, prin ansamblul profesionist

 

Județul Hunedoara are acum un ansamblu profesionist pentru promovarea culturii tradiționale. Înființarea acestuia a fost aprobată de Consiliul Județean Hunedoara, instituție în subordinea căruia se află ansamblul. Alături de tânăra generație de interpreți de muzică populară a fost și Mariana Deac. „Mă bucur că am fost invitată la acest prim spectacol al ansamblului, care are drept scop cercetarea, păstrarea, promovarea și valorificarea culturii tradiționale și a creației populare, care aparține atât comunității locale și judetene, cât şi altor zone ale țării. Acestor tineri le doresc multă baftă și să nu uite niciodată importanța folclorului în viața noastră, a tuturor”, a spus Mariana Deac.

Hunedorenii care nu au reușit să ajungă la acest eveniment, au posibilitatea ca în data de 21 mai să revadă spectacolul pe scena Teatrului de Artă Deva.

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “PREMIERĂ ABSOLUTĂ. Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean” Deva a susţinut primul său spectacol. FOTOGALERIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut