La Deva, Marin Moraru şi-a lansat volumul „Suntem ce sunt amintirile noastre”

513

Marele actor și-a prezentat lucrarea sâmbătă, la ediția din acest an a Salonului hunedorean al cărții

Marin Moraru a revenit, sâmbătă, la Deva, dar nu ca actor, ci ca autor al unei cărți de dialoguri, purtate cu jurnalista Maria Capelos, volum prezentat în cadrul „Salonului hunedorean al cărții”.

MAIN marin moraru

O carte vorbită

Volumul, intitulat „Suntem ce sunt amintirile noastre” a fost lansat la Deva, al doilea oraş din România după Bucureşti, unde s-a derulat evenimentul. În fața unui public numeros, maestrul Marin Moraru, cu roluri memorabile de teatru și film, a vorbit atât despre volum, dar și despre preocupările sale din ultima vreme. „Cartea este mai mult una vorbită. Mie întotdeauna mi-a fost mult mai ușor să vorbesc decât să scriu. Am cuprins în aceste pagini câteva amintiri foarte dragi mie, care pot fi aranjate după cum dorește cititorul. Cât despre teatru și televiziune, sunt dezamăgit de ce se întâmplă. Dar orice ar fi, vă doresc să fiți fericiți și să vă bucurați de orice clipă”, a spus Marin Moraru. După lansarea oficială, actorul a oferit autografe pe volumul său, timp de minute bune, coada fiind ca pe vremuri, când Marin Moraru juca alături de Toma Caragiu, Octavian Cotescu. Jean Constantin sau alți monștii sacri ai scenei românești.

Manifestare de înaltă ținută

Lansarea de volum a avut loc în cadrul ediției din acest an al „Salonului hunedorean al cărții”, care s-a încheiat duminică, manifestarea fiind organizată de Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” și Consiliul Județean Hunedoara, alături de Editura All și Deva Mall. „Am fost extrem de bucuroși că am putut oferi publicului din Deva, iubitor de artă autentică, o întâlnire care, suntem siguri, a produs o puternică impresie în sufletul tuturor celor care apreciază cultura adevărată. Suntem onorați că și maestrul Marin Moraru s-a alăturat altor nume cunoscute care ne-au fost alături în decursul timpului”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene. Marele actor are legături strânse cu județul Hunedoara, soția sa, una din vocile de aur ale radioului public, Lucia Popescu – Moraru, având rude la Hărțăgani.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.