La Deva, Marin Moraru şi-a lansat volumul “Suntem ce sunt amintirile noastre”

Marele actor și-a prezentat lucrarea sâmbătă, la ediția din acest an a Salonului hunedorean al cărții

Marin Moraru a revenit, sâmbătă, la Deva, dar nu ca actor, ci ca autor al unei cărți de dialoguri, purtate cu jurnalista Maria Capelos, volum prezentat în cadrul “Salonului hunedorean al cărții”.

MAIN marin moraru

O carte vorbită

Volumul, intitulat “Suntem ce sunt amintirile noastre” a fost lansat la Deva, al doilea oraş din România după Bucureşti, unde s-a derulat evenimentul. În fața unui public numeros, maestrul Marin Moraru, cu roluri memorabile de teatru și film, a vorbit atât despre volum, dar și despre preocupările sale din ultima vreme. “Cartea este mai mult una vorbită. Mie întotdeauna mi-a fost mult mai ușor să vorbesc decât să scriu. Am cuprins în aceste pagini câteva amintiri foarte dragi mie, care pot fi aranjate după cum dorește cititorul. Cât despre teatru și televiziune, sunt dezamăgit de ce se întâmplă. Dar orice ar fi, vă doresc să fiți fericiți și să vă bucurați de orice clipă”, a spus Marin Moraru. După lansarea oficială, actorul a oferit autografe pe volumul său, timp de minute bune, coada fiind ca pe vremuri, când Marin Moraru juca alături de Toma Caragiu, Octavian Cotescu. Jean Constantin sau alți monștii sacri ai scenei românești.

Manifestare de înaltă ținută

Lansarea de volum a avut loc în cadrul ediției din acest an al “Salonului hunedorean al cărții”, care s-a încheiat duminică, manifestarea fiind organizată de Biblioteca Județeană “Ovid Densușianu” și Consiliul Județean Hunedoara, alături de Editura All și Deva Mall. “Am fost extrem de bucuroși că am putut oferi publicului din Deva, iubitor de artă autentică, o întâlnire care, suntem siguri, a produs o puternică impresie în sufletul tuturor celor care apreciază cultura adevărată. Suntem onorați că și maestrul Marin Moraru s-a alăturat altor nume cunoscute care ne-au fost alături în decursul timpului”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene. Marele actor are legături strânse cu județul Hunedoara, soția sa, una din vocile de aur ale radioului public, Lucia Popescu – Moraru, având rude la Hărțăgani.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece + 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara         Cum arată noul drum spre Vadu Dobrii         Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan