Festival. “Talentele Orăştiei”, la prima ediţie

La manifestare pot participa elevi din întreg judeţul Hunedoara, nu doar din “Oraşul Paliei”

orastie Syncreto1În curând, municipiul Orăştie, considerat capital cultural a judeţului Hunedoara, va găzdui un eveniment în premieră.

Marca “Syncreto”

În curând va începe prima ediţie a festivalului “Talentele Orăştiei”, o manifestare cultural – artistică la care sunt invitaţi să participe elevi de gimnaziu şi de liceu din întreg judeţul Hunedoara, nu doar din “Oraşul Paliei”. Principalii organizatori ai manifestării sunt cei din proiectul “Syncreto”, care îşi propune  promovarea muzicii culte în spectacole pentru publicul larg, aceştia având ca target oraşele mici care nu au filarmonică şi teatru şi aduce în faţa privitorilor nu spectacole întregi de operă, ci momente din diverse piese. Iniţiatorul acestui proiect este orăştianul Cătălin Tibori, actor şi regizor, care a fost implicat în mai multe acţiuni culturale. Colegă de trupă cu Tibori este şi deveanca Diana Popa – Vasiu, o talentată pianistă. Revenind la “Talentele Orăştiei”, trebuie precizat că acţiunea va avea trei părţi: preselecţia, pregătirea candidaţilor şi festivalul propriu – zis. Etapa de preselecţie se va desfăşura pe 21 februarie, în sala festivă a Liceului “Nicolaus Olahus” din Orăştie. (Amarildo Szekely)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”         2020, AN ELECTORAL. Ruinele Devei în vizorul Primăriei         Accident pe șoseaua Deva – Hunedoara, produs de un șofer care a adormit la volan         ANIVERSATĂ DE PRIMAR. Sărbătoare mare în familia unei hunedorence de 100 de ani         Sentință în dosarul „baronilor fierului” din Hunedoara