Festival. “Talentele Orăştiei”, la prima ediţie

La manifestare pot participa elevi din întreg judeţul Hunedoara, nu doar din “Oraşul Paliei”

orastie Syncreto1În curând, municipiul Orăştie, considerat capital cultural a judeţului Hunedoara, va găzdui un eveniment în premieră.

Marca “Syncreto”

În curând va începe prima ediţie a festivalului “Talentele Orăştiei”, o manifestare cultural – artistică la care sunt invitaţi să participe elevi de gimnaziu şi de liceu din întreg judeţul Hunedoara, nu doar din “Oraşul Paliei”. Principalii organizatori ai manifestării sunt cei din proiectul “Syncreto”, care îşi propune  promovarea muzicii culte în spectacole pentru publicul larg, aceştia având ca target oraşele mici care nu au filarmonică şi teatru şi aduce în faţa privitorilor nu spectacole întregi de operă, ci momente din diverse piese. Iniţiatorul acestui proiect este orăştianul Cătălin Tibori, actor şi regizor, care a fost implicat în mai multe acţiuni culturale. Colegă de trupă cu Tibori este şi deveanca Diana Popa – Vasiu, o talentată pianistă. Revenind la “Talentele Orăştiei”, trebuie precizat că acţiunea va avea trei părţi: preselecţia, pregătirea candidaţilor şi festivalul propriu – zis. Etapa de preselecţie se va desfăşura pe 21 februarie, în sala festivă a Liceului “Nicolaus Olahus” din Orăştie. (Amarildo Szekely)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare