Festival. “Talentele Orăştiei”, la prima ediţie

La manifestare pot participa elevi din întreg judeţul Hunedoara, nu doar din “Oraşul Paliei”

orastie Syncreto1În curând, municipiul Orăştie, considerat capital cultural a judeţului Hunedoara, va găzdui un eveniment în premieră.

Marca “Syncreto”

În curând va începe prima ediţie a festivalului “Talentele Orăştiei”, o manifestare cultural – artistică la care sunt invitaţi să participe elevi de gimnaziu şi de liceu din întreg judeţul Hunedoara, nu doar din “Oraşul Paliei”. Principalii organizatori ai manifestării sunt cei din proiectul “Syncreto”, care îşi propune  promovarea muzicii culte în spectacole pentru publicul larg, aceştia având ca target oraşele mici care nu au filarmonică şi teatru şi aduce în faţa privitorilor nu spectacole întregi de operă, ci momente din diverse piese. Iniţiatorul acestui proiect este orăştianul Cătălin Tibori, actor şi regizor, care a fost implicat în mai multe acţiuni culturale. Colegă de trupă cu Tibori este şi deveanca Diana Popa – Vasiu, o talentată pianistă. Revenind la “Talentele Orăştiei”, trebuie precizat că acţiunea va avea trei părţi: preselecţia, pregătirea candidaţilor şi festivalul propriu – zis. Etapa de preselecţie se va desfăşura pe 21 februarie, în sala festivă a Liceului “Nicolaus Olahus” din Orăştie. (Amarildo Szekely)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
PETIŢIE ALDE. “Soluții sunt, trebuie doar ca Guvernul să și vrea!”         Dezinfecţia scărilor de bloc, la Deva         Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 8 aprilie 2020         Incendii violente în pădurile în județul Hunedoara         Conducere militară coordonată de medicul Constantin Vlase, la Spitalul Județean de Urgență din Deva.         174 de cazuri de coronavirus în județul Hunedoara         Covid 19. Numărul deceselor în județul Hunedoara a ajuns la 19         Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Deva         17 hunedoreni decedați în spitale, diagnosticați și cu coronavirus. Cel mai recent caz – un bărbat de 67 de ani         Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”         15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa