CU SALA PLINĂ Spectacol de gală la Centrul Cultural “Drăgan Muntean”

Sala mare a Centrului Cultural “Drăgan Munrtean” din Deva a fost gazda unui spectacol de colinde de excepție.

În faţa publicului care a umplut sala au evoluat nume mari ale folclorului românesc.

Bilete vândute în două zile

Spectacolul a fost sold-out, biletele fiind vândute în doar două zile. “Ne-am bucurat din tot sufletul că sala a fost plină de oameni care au venit să împărtăşească cu noi această frumoasă sărbătoare, pe care noi o vestim prin cele mai frumoase colinde româneşti, pe care le-am adus în faţa publicului din Deva. Spectacolul s-a desfăşurat cu casa închisă, toate biletele fiind vândute în doar două zile. A fost o cerere foarte mare de bilete pentru concert şi ne bucură asta foarte mult, pentru că spectacolele pe care le organizăm sunt aşteptate de către public devean. Îi aşteptăm, în continuare, lângă noi, pe toţi cei care iubesc ceea ce facem noi aici”, a declarat Cristian Fodor, managerul Centrului Cultural “Drăgan Muntean” din Deva.

Oaspeţi de suflet

Oaspeţii au fost întâmpinaţi, conform obiceiului, cu masa pusă de către gazda evenimentului, Ana Almăşana – Ciontea. Primii colindători urcaţi pe scenă au fost nişte oaspeţi speciali, veniţi din judeţul Covasna. “Anul trecut, la Centenarul Marii Uniri, împreună cu prietenii mei, din corul “Voievozii munților” din Vâlcele și alți covăsneni, am pornit într-un marș de la biserica din acel sat spre Alba Iulia. A fost un marș care a durat o săptămână și am ajuns la Alba Iulia de 1 Decembrie. Acolo s-a intrat frumos, cu căruțele, cu caii, cu tot ce s-a plecat din Vâlcele, iar cei din Covasna au fost bucuroși să fie prezenți alături de toți românii  veniți să sărbătorească Ziua Națională. Acum au fost și la noi niște oameni deosebiți, care iubesc tradițiile și obiceiurile și prețuiesc, poate, mai mult ca noi, simbolurile naționale, tricolorul românesc și simt mai mult românește decât noi”, a mai spus Cristian Fodor. Iar Voievozii munților de la Vâlcele au mulțumim devenilor pentru sprijini și i-au încântat cu o prestație scenică deosebită, dar nu a fost singura surpriză pentru public.

“Cei cinci crai de la Răsărit” și familia Furdui Iancu

Pe scenă a urcat și un grup de cunoscuţi soliști hunedoreni, compus din Cristian Fodor, Ovidiu Olari, Ovidiu Homorodean, Valentin Crainic și Ciprina Roman, colegi de breaslă, dar și prieteni în viața de zi cu zi, inspirat numiți “Cei 5 crai de la răsărit”, de Felicia Stoian, prezentatoarea spectacolului. Momentul culminant al serii a fost recitatul oferit de Nicolae Furdui Iancu și fiul său, Tudor, acompaniați de grupul Crai Nou din Alba Iulia. Nicolae Furdui Iancu onorează, de câte ori poate, invitațiile de a veni la Deva, iar celebrul interpret a felicitat organizatorii pentru inițiativă. “Nu mai știu a câta oară vin la Deva. Publicul de aici este unul special pentru folclor, pentru colinde. Întotdeauna am fost primiți aici frumos, am fost aplaudați. Mulțumim publicului pentru cum ne-a primit din nou și mulțumim și organizatorilor pentru minuțiozitatea cu care au organizat acest concert”, a declarat Nicolae Furdui Iancu. În schimb, însă, pentru Tudor Furdui Iancu Deva reprezintă un loc special. “Nu sunt nici eu pentru prima oară la Deva. Acum este un moment mai aparte, pentru că sunt pe scenă cu tatăl meu, dar m-am obișnuit deja cu asta. În schimb Deva este în inima mea, pentru că aici am debutat pe scenă, într-un spectacol în care regretata Mărioara Murărescu m-a prezentat ca pe “o căciulă mare și neagră și doi ochi albaștri”, eu având atunci cinci ani”, a spus Tudor Furdui Iancu.

Mulțumiri spectatorilor

Spectacolul de excepție nu s-ar fi putut organiza fără o bună colaborare între cei implicați și, bineînțeles, cu sprijinul publicului.”Țin să mulțumesc pentru sprijin Primăriei municipiului Deva, primarului Florin Oancea și Consiliului Local. Vreau să mulțumesc și colegilor mei de la Centrul Cultural “Drăgan Muntean”, cu care am lucrat ca o adevărată echipă, pentru ca acest spectacol să fie o reușită. Și, nu în ultimul rând, mulțumiri publicului cald și cunoscător, în fața căruia mă înclin”, a mai spus Cristian Fodor. În cadrul spectacolului au mai evoluat Bogdan Toma și colindătorii din Ciulpăz, Dubașii din Boz și Ansamblul “Silvana” al Centrului Cultural “Drăgan Muntean” Deva, acompaniamentul fiind asigurat de grupul instrumental condus de prof. Valentin Stăncioi.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament         Anchetă extinsă în dosarul „revoltei de la Hunedoara”         Situația plăților la zi efectuate în județul Hunedoara pentru șomajul tehnic         AJPIS a continuat să asigure plata corespunzătoare „indemnizaţiei de sprijin COVID 19”