Cu Poliția Locală pe urmele urșilor

836

Un exercițiu de alarmare cu privire la prezența urșilor a avut loc în Petroșani.

„În ultima perioadă, pe raza municipiului Petroșani a fost semnalată, în repetate rânduri, prezența urșilor în mai multe zone locuite, respectiv în Dâlja, pe Slătinioara, Sălătruc, în zona Brădet sau chiar în proximitatea Cantinei Studențești a Universității Petroșani. Acesta este motivul pentru care am organizat, pe Slătinioara, un exercițiu de alarmare, împreună cu reprezentanții Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi ”Băniceana”, coordonați de dl. Marcel Popoviciu, ai Jandarmeriei și ai Poliției Locale Petroșani. Scopul acestui exercițiu a fost unul de prevenție și ne-am deplasat în teren pentru a stabili cum ne coordonăm în cazul unei situații reale, cum acționăm în baza prevederilor legale, fiecare instituție implicată având un rol bine determinat”, anunță primarul Tiberiu Iacob Ridzi, pe pagina sa de Facebook.

Au fost luate în calcul mai multe scenarii, respectiv prezența ursului în intravilan, în extravilan, într-un spațiu închis (de exemplu un grajd de animale) sau dacă ursul devine agresiv, în condițiile în care fiecare situație în parte prezintă anumite particularități inclusiv în ceea ce privește intervenția specifică.

„Se recurge la împușcarea unui urs doar când există risc ridicat, adică animalul atacă omul sau gospodăriile. Vă recomandăm ca, în cazul în care semnalați prezența unui urs, să păstrați distanța față de acesta, nu încercați să vă fotografiați cu el sau să îl hrăniți și încercați să vă adăpostiți. Protejați animalele din gospodărie fără să vă expuneți pericolului și sunați imediat la 112”, mai anunță primarul.

Foto: Primria Petroșani

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.